Подмладяване на лицето по метода на Хироши Кацуяма: само 1 минута на ден!

С възрастта лицето става по-обемно и подпухнало. Това се дължи както на повишената телесна мазнина, увисване на меките тъкани, така и на анатомичните промени в костите


Чертите на лицето се размазват, клепачите увисват. Това прави лицето по-малко привлекателно и издава годините.

Предлагаме ви метод, който може да стопира тези процеси. Единственото, което се иска от вас, е да сте постоянни, да имате волята и мотивацията да правите упражненията ако не всеки ден, то през ден.

Тази практика принадлежи към една от най-популярните области в японската корекция на лицето и самопомощ – Kogao. На японски език „kogao“ означава „малко лице“. Лозунгът на тази гимнастика е „Малко лице за една седмица!“. В Япония, в областта на корекцията и саморегулирането на лицето, са познати много методи, насочени към придобиване на малко лице.

Смята се, че по подразбиране малкото лице изглежда по-добре и по-младо. И когато японките започнат да работят по корекцията, или за отстраняването на промените, свързани с възрастта, една от главните им задачи е да запазят обема на лицето малък.

В това има сериозна физиологична причина. Както прочетохте в началото на статията – с възрастта лицето става по-обемно. Ако пък е налице обратния процес, то кожата започва да се смъква надолу, което също е причина за притеснения, свързани с естетиката.

Хироши Кацуяма

Да поддържате лицето си младо не е суета, казва Хироши Кацуяма. Начинът, по който изглеждаме отвън, представлява цялостна визитка на нашето здраве

Тези упражнения работят независимо от възрастта или пола. В допълнение към стимулирането на мускулите, намаляване на мастните натрупвания, премахването на подуването, упражненията с езика укрепват церебралната циркулация и активират работата на мозъка. Също така помагат да се коригира асиметрията. Ако изпълнявате упражненията 1 път на ден, като отделяте по минута за упражнение, видимият ефект ще бъде постигнат след 2 седмици. Може да отделяте по минута на ден за едно конкретно упражнение. Така ще правите различни упражнения всеки ден, но пък за сметка на това добрите резултати ще се появят по-късно.

Изпълнявайте упражненията най-добре сутрин веднага след събуждане. Това помага бързо да се освободите от подуването след сън. А ако ги правите вечер, защото сутрин нямате време, е възможно да облекчите напрежението във врата и раменете.

И така, нека започнем!

1. Напред!

Изправете се и изкарайте езика напред, доколкото е възможно, като едновременно с това спускате раменете надолу. Опитайте се да почувствате как се напряга сублингвалната област (областта под брадичката). Задръжте в това положение за 5 секунди.

2. Нагоре!

Спуснете раменете надолу и издърпайте езика нагоре, сякаш се опитвате да докоснете върха на носа.

Издърпайте езика доколкото е възможно, задръжте тази позиция за 5 секунди, раменете се издърпват през цялото това време.

След това се отпуснете и релаксирайте. Опитайте се да изпълнявате упражнението в умерено темпо.

3. Надолу!

Издърпайте езика и го изтеглете надолу, сякаш се опитвате да стигнете до върха на брадичката. Едновременно с това снижавайте раменете.

Издърпайте езика доколкото е възможно, задръжте в това положение за 5 секунди, а след това отпуснете и релаксирайте.

4. Надясно!

Спуснете лявото рамо и в същото време извадете езика и го издърпайте доколкото е възможно надясно.

Не забравяйте да издърпвате и раменете. Задръжте в тази позиция 5 секунди.

5. Наляво!

По същия начин, но в обратната посока. Спуснете дясното рамо и едновременно с това поставете езика възможно най-наляво.

Задръжте тази позиция за 5 секунди. Релаксирайте след изпълнение на упражнението.

6. В кръг!

Спуснете рамената, издърпайте езика и го завъртете по посока на часовниковата стрелка.

Извършва се в продължение на 5 секунди.

След това се отпуснете.

Важни съвети

• Лицето по време на изпълнение трябва да бъде разположено напред – нито много нагоре, нито надолу, нито отпуснато.

• Когато спускате раменете, издърпайте лопатките назад.

• Брадичката трябва да образува прав ъгъл с шията.

Тази практика може да се изпълнява в непрекъснат цикъл. Езикът наляво, надясно, надолу, нагоре, в кръг и напред – това е един цикъл. Необходимо е да извършите 5 такива цикъла. Във всяка от позициите на езика останете в продължение на 5 секунди.

Източник: agelessportal.ru

крем против старчески петна
Крем против петна, телефони за поръчки 0885 49 20 82, 0877 90 45 79
поръчай крем против петна
Поръчай крема против петна
Оценете статията
Оценка 4.1 от 9 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.