Подмладяване на тялото по метода на Мантак Чиа

Мантак Чиа е даоистки майстор. Той е най-известен с това, че преподава таоистки практики като Лечение с Тао, Дао Йога, Универсална Лечебна Тао система и Чи Гонг

Мантак Чиа

Здравият гръбначен стълб и здравите бъбреци са ключът към младостта на целия организъм, смята Майстор Чиа. Вътрешните органи не могат да работят добре, ако стойката не е правилна. Причината за това е постоянното седене в офиса или у дома, както и липсващата физическа активност. Този проблем е особено остър при хората с наднормено тегло. Ето защо, много от тях се интересуват от въпроса как да коригират позата. Бъдете сигурни, че с корекцията на позата идва и доброто здраве за цялото тяло. А като бонус ще получите и видимо подмладяване. То ще накара приятелите ви да се чудят как точно сте постигнали цялата тази свежест и ведрост, която буквално блика от вас.

Мантак Чиа

Мантак Чиа твърди, че упражненията за укрепване на гърба имат много по-голямо въздействие върху организма, отколкото можем да предположим. Те носят благоприятен ефект върху лумбалната сакрална област, лекуват бъбреците, нормализират позата и подобряват състоянието на кожата.

Гимнастиката на Мантак Чиа е изненадващо проста и не отнема много време

Тя ще ви помогне да увеличите размера на белите дробове, да подобрите функционирането на черния дроб, бъбреците, стомаха и червата. Упражненията са само три, те са много кратки, което означава, че можете да ги извършвате по всяко време и буквално навсякъде.

1. Укрепване на бъбреците и долната част на гърба

Ефект : помага за укрепване на лумбалната област и за здрави бъбреци. Балансира тялото и релаксира мускулите.

Как се изпълнява: Застанете изправени, краката са приближени един до друг, пръстите на краката сочат право напред. Накланяйте тялото си напред и надолу, без да огъвате коленете. Лицето се вдига нагоре, пръстите се опитват да стигнат до пода. Усетете мускулите на талията. Задръжте за 10 секунди, след това се върнете в начална позиция. Повторете 6 пъти.

2. Изправете гърба

Ефект: коригира позата, намества вътрешните органи, подобрява зрението, укрепва и изправя гърба, спомага за по-добрата циркулация на кислород в кръвта.

Как се изпълнява: Застанете с изправен гръб и бавно започнете да накланяте главата назад. Останете в тази поза за 15 секунди, дишайки дълбоко, бавно и гладко. Правете го няколко пъти на ден в удобно за вас време.

3. Издърпване на гръбнака

Ефект : увеличава обема на белите дробове и прави дишането по-лесно, подобрява работата на черния дроб, бъбреците, стомаха и червата. Стимулира репродуктивните органи, стяга корема, увеличава притока на кръв към очите, облекчава умората и дава жизненост.

Как се изпълнява: Застанете в изправен стоеж, крака на разстояние 30 см един от друг, пръстите на ръцете са сключени един в друг. Поемайте бавно и дълбоко дъх, вдигнете сключените ръце над главата. При издишване спуснете ръцете надолу. Повторете 6 пъти.

Корекция на позата с помощта на упражненията, препоръчани от Мантак Чиа, е прост и ефективен начин да превърнете отрицателните емоции в позитивни, освобождавайки тялото от болезненото напрежение, укрепвайки и подмладявайки вътрешните органи.

Не забравяйте, че заседналият начин на живот е директен начин за стареене и болест на целия организъм.

Възрастта не означава, че трябва да се откажете от себе си и да чакате края на живота. След като сте се научили да се справяте със стреса, вие започвате да виждате много неща по различен начин и преставате да бъдете заложник на обстоятелства.

Не бъдете мързеливи, намерете време за тези прости упражнения. Много скоро ще почувствате облекчение. Не забравяйте да споделите тази ценна информация с близките си в социалните мрежи!

Източник: takprosto.cc

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *