Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

“Диета Малишевa“ при мазен черен дроб и профилактика на затлъстяването

Ако диагнозата, която са ви поставили наскоро, е стеатоза, позната още и като мазен черен дроб, ще трябва да спазвате диета. Но, не всяка диета е подходяща за справяне с това състояние

мазен черен дроб
Спазването на диета не е по силите на всеки човек. Особено когато диетата е свързана с ограничения. Задължително и наложително е да станете дисциплинирани по отношение на храненето, ако страдате от мазен черен дроб.

Диета Малишева е по-близо до здравословен режим на хранене, затова и лесно се спазва. Освен за корекция на стеатозата, диетата може да се ползва и като разтоварващ режим, или за превенция на заболявания, свързани с черния дроб и жлъчката. Диетоложката Елена Малишева много добре знае, че продължителното гладуване няма да донесе полза нито за здравето, нито ще помогне за постигането на по-слаба и елегантна фигура. Следователно, всичките й диети са безвредни и носят минимална тежест за тялото. В резултат на това, не само намалявате теглото, но и лекувате организма, облекчавайки работата на черния дроб, укрепвайки съдовете и възстановявайки храносмилателния тракт.

С помощта на Диета Малишева е възможно да свалите до 8 килограма за 10-12 дни.

Диета на Елена Малишева за отслабване

По време на 10-дневния курс трябва да ядете минималното количество храни, съдържащи животински и растителни мазнини. Също така е необходимо да се откажете от солта и подправките. Забранени са следните продукти: брашно, сладкиши, картофи, захар, ориз и алкохол. Използването на цвекло и моркови трябва да бъде сведено до минимум, но са разрешени под формата на сок – максимум 2-3 сока за 10 дни.

За целта на диетата е необходимо е да се редуват протеини и въглехидрати. Това меню е противопоказано за хора, които имат заболяване на стомашно-чревния тракт, както и за пациенти, на които е предписано терапевтично хранене.

НАЧИН НА ХРАНЕНЕ – ПРОТЕИНОВ ДЕН

След пробуждането изпийте чаша топла вода с лимонов сок.

За закуска изяжте едно варено яйце, парче сирене и сезонен зеленчук – домат, краставица или зелена чушка.

В следващите 3-4 хранения се изяжда едно варено пиле без кожата.

Източник на изображението: pixabay.com

Приготвянето му става по следния начин. Когато пилето заври, изхвърлете водата, изплакнете го, сложете нова вода и го оставете да се свари.

За един ден можете да консумирате 800 г. варено и обезкостено пиле. Последното хранене е в 19:00 часа.

За да разнообразите протеиновия ден може да комбинирате пилето с грах, бял боб, омлет, сурови тиквени семки и броколи.

На ден може да се изяждат до 50-100 грама сурови тиквени семки. Броколите, белия боб, като и останалите храни – грах и омлет, се комбинират помежду си.

Източник на изображението: pixabay.com

Например, може да комбинирате пиле и броколи, варено пиле и грах, салата от задушени броколи и варено яйце и т.н./ Комбинациите не са малко, така че разнообразието ви е гарантирано. Помнете, че както и да съчетавате храните помежду им, ще е нужно да разделите 800-900 грама храна на 4-5 порции за целия ден, в едно с тиквените семки.

НАЧИН НА ХРАНЕНЕ – ВЪГЛЕХИДРАТЕН ДЕН

Въглехидратните дни са по-разнообразни и прости. За един ден трябва да имате 5-6 хранения. Можете да ядете до 1,5 кг зеленчуци (с изключение на картофи). Приготвяйте ги варени или задушени, но също така ще трябва да ги ядете и сурови.

Много е важно да се спазва режим, който да осигури редовен прием на течности. В допълнение към чистата вода можете да пиете пресен зелен чай и слабо кафе без мляко и захар. Също така, не забравяйте, че последното хранене трябва да бъде не по-късно от 4 часа преди лягане.

Решите ли да спазвате диетата Малишева, редувайте протеинов и въглехидратен ден.

Режимът на Елена Малишева ще ви помогне да загубите от 5 до 8 килограма за 10-12 дни. Всичко зависи от индивидуалните характеристики на тялото. Това ще се отрази и на омазняването на черния дроб.

Като следствие от добрата работа на черния дроб ще се подобри състоянието на кожата и косата. Ще станете по-ведри, ще нормализирате и апетита. Не забравяйте – след прекратяване на диета трябва да контролирате размера на порциите.

И най-важното – не спирайте да се движите! Ходене, тичане, плуване – всичко е разрешено, стига да го практикувате редовно и с удоволствие.

Източник: dietamalyshevoy.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *