Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как тялото ни сигнализира, че стареем!

Тялото ни старее. Идва един момент, в който все по-трудно ставаме от стола, а за да се движим са нужни известни усилия. Истината е, че преди да се случи това, сме били предупредени

 старее
Източник на изображението: pixabay.com

Всички мечтаем за вечна младост. И всеки от нас се страхува от стареенето. Остаряването е съвсем естествен процес.Нашето чувствително и послушно тяло ни дава знак за началото на старостта, много преди тя да е настъпила. Има различни признаци на стареене, но все пак основният индикатор е загуба на мобилност. Старостта не са бръчките покрай очите, а болките в ставите. Способността за свободно движение и развита гъвкавост са основните показатели на младостта.

В съвременния свят се смята за нормално след навършване на 40-45 години физическата активност и гъвкавост да са намалени. Може ли това да бъде предотвратено? Истината е, че този процес трябва да бъде стопиран. Днес ще се опитаме да отговорим на този и други въпроси свързани със стареенето, както и да ви дадем някои ценни съвети. Съвети, които ще ви помогнат да запазите младостта колкото е възможно по-дълго.

Стареене на тялото

Източник на изображението: pixabay.com

Глобалната компютризация доведе до факта, че все повече хора работят в офиси. Физическата активност е значително по-ниска, отколкото при предишните поколения. Милиони хора всеки ден прекарват от 8 до 10 часа пред компютъра, като рядко сменят позата на тялото. И след работа са толкова уморени и демотивирани, че дори нямат сили да походят пеша.

Този начин на живот незабавно води до ранна загуба на мобилност и развитие на различни заболявания

През миналия век се развива една друга хипотеза за това защо човек губи гъвкавост. Според така наречената соматична теория всичко, което преживяваме (стрес, неприятности и вълнения) се отразява на нашето тяло. Както се оказа, различните емоции засягат не само психиката, но и състоянието на мускулите, които започват да се топят. Умората и негативните се натрупват, и с течение на времето човек започва да се движи все по-трудно.

Такива промени в човешкото тяло се наричат ​​“сензорно-двигателна амнезия“. Заради нея има фалшиво чувство за стареене. Намалената гъвкавост води до по-сериозни нарушения, като например изкривяване на гръбначния стълб, хронична болка в ставите и дори частично обездвижване. Противно на очакванията, почивката няма да помогне, даже напротив. За да се победи ранното стареене е нужно да полагаме малки усилия всеки ден.

Няма реални причини, поради които трябва да се чувстваме ограничени и да изпитваме физическо страдание в напреднала възраст

Следователно е необходимо да се предотврати това предварително. Нека проверим вашата гъвкавост с прост тест.

Източник на изображението: pixabay.com

След кратка тренировка, опитайте да стигнете до пода с длани, без да сгъвате коленете си. Какво се оказва? Ако сте на повече от 50 години и стигате пода с длани – това е добър резултат. За да се каже, че сте се справили отлично, трябва да можете да се задържите в това положение поне половин минута.

Не се отчайвайте, ако резултатът от теста не ви задоволява. Запомнете – гъвкавост може да се развие на всяка възраст. Това е възможно и необходимо, защото така подобряваме здравето, придобиваме по-добра поза и подобряваме състоянието на ставите. 10-минутният всекидневен стречинг насърчава доброто настроение и спокойствие.

Искате да знаете как да развиете гъвкавост? Използвайки прости, но много ефективни стречинг упражнения. Важно е да разберете едно: за да постигнете резултати, трябва да практикувате стречинг редовно и постоянно да работите върху себе си.

Стрчинг за начинаещи

Източник на изображението: pixabay.com

1. Преди да започнете тренировката, винаги трябва да загрявате мускулите. Не се разтягайте без предварителна подготовка, дори професионалистите не си позволяват това. Кратки упражнения в продължение на 10-15 минути е просто необходимо, но не прекалявайте.

2. Упражненията трябва да са разнообразни – както динамични, така и статични. Единственото, което не бива да правите са резки и внезапни движения.

3. Гърбът винаги трябва да бъде прав. Не бива да се прегърбвате, защото така упражненията губят своята ефективност.

4. Всичко, което правите, трябва да ви кара да се чувствате удобно и да не изпитвате болка. Започнете с 5 минути в началото и постепенно увеличавайте темпото.

5. Опитайте се да отпуснете мускулите, като се протягате.

6. Наблюдавайте дишането. Вдишвайте при първоначално положение и издишвайте по време на разтягане.

7. От стречинга „излезте“ бавно, без да бързате.

8. Резултатът ще дойде, най-важното е да имате търпение и да сте усърдни.

9. Правете стречинг всеки ден, но не като тренировка, а като забавление.

Ето едно полезно видео, в което има още информация за това как да се развие гъвкавост.

Много малко е нужно, за да се чувствате удобно в тялото си. Основното е – постоянство.

Практикувайте редовно, развивайте вашата гъвкавост и ще видите как ще се промени не само тялото, но и животът ви.

Имате ли приятели, които работят в офис по 8-10 часа на ден? Споделете статията с тях. Тази информация ще им бъде полезна.

Източник: infoniac.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *