ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В МБАЛ ”Света София” установяват проходимостта на маточните тръби без упойка

Лекарите и специалистите от АГО на МБАЛ ”Света София” прилагат нов за страната ни метод „Parryscope”. Иновативната методика прави възможно незабавно и без упойка да се установи проходимостта на маточните тръби


Методът „Parryscope” е нов не само за българските специалисти, но и за гинеколозите по целия свят. Осъществяването му става възможно с помощта на хистероскопия. Хистероскопията позволява да се направи оглед на вътрешността на матката с помощта на оптичен телескоп. Хистероскопът може да бъде гъвкав, но може и да е твърд. Твърдият хистероскоп е и доста по-тънък (3 мм в диаметър).

Оценяване състоянието на маточните тръби с помощта на метода „Parryscope” дава бързи резултати. Състоянието на пациентката става ясно за около петнайсетина минути – колкото продължава самия преглед.

За да се установи проходимостта на маточните тръби все още се използва метод, наречен „цветна снимка“. Новият, иновативен метод има много предимства, едно от които е и неговата точност – над 98 %. Методът „Parryscope” спестява още болката, по време на прегледа, както и лъчевото натоварване на пациентката. При него не съществува риск от алергични реакции към контрастното вещество или към анестетика.

По време на хистероскопската манипулация, и под визуален контрол, може да се направи цялостен преглед на маточната кухина. Така се елиминират други причини за инфертилитет – полипи, миомни възли, сраствания или вродени маточни аномалии.

Докато трае изследването, пациентката може да бъде придружена от друг човек, неин близък. Освен това жената е в състояние да наблюдава самия преглед, както и да обсъжда състоянието с лекарите, задавайки въпроси. Така на практика се следва принципа ”see and treat” (виж и лекувай – управленски метод за постигане на цели или инструмент за по-добра грижа за пациентите).

За връзка с МБАЛ ”Света София”:

София, бул. България 104

Телефон: 02 818 46 00

Източник: www.mbal-sofia.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “В МБАЛ ”Света София” установяват проходимостта на маточните тръби без упойка

  1. Цветелина Иванова каза:

    Здравейте никъде не се казва каква е цената на въпросното ново нещо PARRYSCOPE. Освен че не се покрива от здравната каса . Звучи като голяма тайна. Та въпроса ми е каква е цената ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *