Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жадната кожа се състарява по-бързо! Ето как да я хидратираме правилно!

Жадната кожа се състарява по-бързо, по-уязвима е към външните фактори и понякога страда от неприятно усещане за дискомфорт

През лятото всичко това се умножава по две. И точно по тази причина е важна хидратацията. Ето как можем да доставим ценна влага на кожата в топлото време. При това дълготрайно и в дълбочина.

хидратираме
Как да хидратираме кожата си правилно?

1. Хидратация и при почистването

През лятото е добре да се използват продукти за почистване, които освен да отстраняват нежно грима и замърсяванията, също така да овлажняват и оставят кожата мека и добре хидратирана. Разбира се, това не е достатъчно, но е стъпка в полза на поддържането на оптималните нива на хидратация.

2. Овлажняващи продукти като основа

Ако решите да използвате серум, бустер или просто основа за крема или грима, добре би било да избирате такива, повишаващи хидратацията на кожата. Серумът и бустерът конкретно, използвани сутрин и вечер преди нанасянето на основните продукти, ще спомогнат за поддържането на влагата и ще възстановят загубите й.

3. Дълготрайна хидратация

Това е третата ключова дума, която трябва да запомните. В топлото време, когато влагата от кожата буквално се изпарява, е добре да избирате продукти, които не просто хидратират, а хидратират дълготрайно – за 24, 48 или 72 часа. По този начин ще предотвратите изсушаването и неприятните усещания, които го съпровождат.

4. Не забравяйте зоната около очите

Още един важен момент, който не бива да се подценява. Кожата около очите е много деликатна, лишена от подкожна мазнина и съответно бързо дехидратираща се. Неслучайно тя първа се състарява. И точно това я прави силно уязвима и изискваща по-специални грижи. Освен да намалява подпухналостта и тъмните кръгове и да редуцира бръчиците, продуктът за околоочния контур трябва и да хидратира, по възможност в дълбочина.

5. Грижа и за тялото

Не само лицето, но и кожата на тялото изпитва необходимост от овлажняване. Особено през лятото, когато сме по-разголени и изложени на слънчевите лъчи. И не само когато излизаме навън, но и след като се приберем у дома, е нужно да се погрижим за нейната хидратация.

Източници:Жуpнaл,pravda-tv.ru,woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *