Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прочистване на лимфата: няколко лесни начина и една рецепта от доктор Норман Уокър

Знаете ли, че добрата работа на имунната система зависи от човешката лимфна система, а добрият имунитет е гаранция за дълъг живот в добро здраве?

Лимфната система обогатява тъканните течности с полезни вещества, участва в метаболитните процеси и отстранява токсините и шлаките от тялото. Лимфата е междуклетъчен флуид, който постоянно циркулира. Тя е много подобна на кръвта и съдържа някои съставки, които проникват през стените на кръвоносните съдове.

Но ако тази жизненоважна система е затлачена от токсини, това пряко засяга човешкия имунитет. Имунитетът започва да отслабва, а понякога отказва да работи. Появяват се реакции и върху кожата: има отоци, мастни натрупвания, акне, целулитът става по-изразен. Това може да доведе до хроничен синузит, екзема, артрит, инфекции на дихателните пътища и много други сериозни здравословни проблеми.

За да се избегнат тези негативни прояви, лимфата може и трябва да бъде прочистена. Има голям брой медицински начини за очистване на лимфната система от токсините, но и прочистването с народни средства е не по-малко ефективно.

Прочистване на лимфата

Предлагаме ви да научите няколко начина за детоксикация на лимфата, които по един ефективен начин ще спомогнат за подобряване на лимфния поток.

1. Пийте повече вода. Без достатъчно течност, токсините не могат да бъдат изведени от тялото. Вредните вещества се натрупват, причинявайки натравяне. За най-добри резултати добавете малко лимонов сок във водата.

2. Зеленолистни зеленчуци – сурови и на смутита. Съдържащият се в тях хлорофил перфектно почиства лимфата и кръвта. А киселините и ензимите, които се съдържат в плодовете, помагат да се подобри храносмилането. Затова е добре на ден да се изяжда поне по една порция зеленчуци и една порция сезонни плодове.

3. Едно от най-ефективните народни средства за почистване на лимфната система е редовното посещение на сауна. Преди да го направите, обсъдете с лекуващия лекар вашето текущо здравословно състояние, защото е възможно използването на сауна да е противопоказно за вас.

Трябва да посетите сауната 2-3 пъти седмично в продължение на 20 дни. Успоредно с това е нужно да пиете повече вода и сокове (от цитрусови плодове), за да компенсирате загубата на вода.

4. Контрастен душ. Студената вода стимулира работата на почти всички телесни системи!

5. Също така, за пречистването на лимфата могат да се използват и билки. Най-ефективна от всички лечебни растения е ехинацеята

Смята се, че ехинацеята повишава имунитета и поддържа нормалното функциониране на лимфната система. Това растение се използва за предотвратяване на бактериални, гъбични и вирусни инфекции.

Различни лекарства се приготвят от ехинацея. В аптеките можете да намерите тинктура от ехинацея, билков чай, екстракт от ехинацея, масла и таблетки с ехинацея. Фармацевтите я препоръчват като един от най-силните природни имуностимулатори.

6. Едно изследване на Университета в Сиатъл от 1999 г. показва, че използването на рициново масло води до значително увеличение броя на Т- лимфоцитите. Т-лимфоцитите са вид бели кръвни клетки, които циркулират в тялото ни, за да сканират за клетъчни аномалии и инфекции. Тези клетки са показател за ефективността на нашата имунна система.

Ето защо, компресите с рициново масло са друго ефективно средство за почистване на лимфата у дома.

Компрес с рициново масло

Ще имате нужда от:

– марля
– 150 ml органично рициново масло без хексан
– найлонова торбичка или чувал за боклук
– грейка с топла вода
– стара кърпа
– одеяло

Поставете сгънатата и накисната в затопленото рициново масло марля в зоната над гърдите или на двете бедра. Увийте или поставете отгоре найлон, след това кърпата. Най-отгоре се поставя грейката с гореща вода, за да може да затопли допълнително. Останете така, докато грейката изстине.

Отстранете остатъчното масло от кожата с естествен сапун или душ гел.
Правете тази процедура преди да си легнете 4 дни в седмицата в рамките на един месец.

Рецепта за прочистване на лимфата с натурален сок по метода на д-р Норман Уокър

Ще имате нужда от:

  • 900 мл. сок от грейпфурт
    900 мл. сок от портокал
    200 мл. лимонов сок
    2 литра вода (изворна или преварена, но не и минерална)

Сутринта на гладно се прави клизма от:

100 мл. вода
1 супена лъжица глауберова/английска сол

Ще трябва да си вземете от аптеката иригатор. Изпийте 100 мл. вода с разтворена в нея лъжичка глауберова или английска сол.

Д-р Норман Уокър

30 минути след приемането на глауберовата сок на всеки половин час се пият приготвените сокове и водата. Може да ги смесите, а може да изпивайте по 100 мл. от всеки един сок, докато не изпиете цялото количество.

Препоръчително е след приключване на процедурата да се затоплите в сауна или да направите контрастен душ, като завършите с топъл душ.

Източник: promedicinu.ru

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *