ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се грижим правилно за зоната около очите?

Кожата в тази зона е изключително деликатна и изисква по-специално внимание

Фината кожа около очите се състарява първа и бръчиците започват да личат, точно като неизменни предвестници на зрялата възраст. Има ли начин да им противодействаме и съхраним младостта на тази деликатна зона максимално дълго? Ето как да направим това.

зоната около очите
Как да се грижим за зоната около очите?

С какво трябва да се съобразим?

Зоната около очите е наистина много специална. От една страна е подложена на хиляди ежедневни мимики, от друга – тя е изключително фина и почти без подкожна мазнина, което я прави силно уязвима към всички агресивни външни фактори. Без специални грижи, тя лесно се „износва“ и първите бръчици започват да я набраздяват.

За разлика от тялото, което остава скрито под дрехите и дори шията, която е другият голям издайник на възрастта, но също може да бъде прикрита с дреха или аксесоар, очите остават видими. А според различни проучвания, те са първото нещо, което човек забелязва и често оценява събеседника си именно по… погледа. Неслучайно има и любов от пръв поглед. От трета страна – зоната около очите лесно реагира (и почти винаги в негативен план) на различни сътресения, които ни изкарват от равновесие и нарушават хармонията: стрес, умора, недостиг на сън, болести… Резултатът се изразява в тъмни кръгове около очите, подпухналост, нездрав тен.

Как да реагираме?

Има няколко начина, с които можем да противодействаме на времето и външните фактори, и да запазим младостта на околоочния контур. Когато избираме козметика, в никакъв случай не трябва да пропускаме тази зона. Тя има нужда от друг тип кремове, серуми и дори продукти за дегримиране, съобразени с нейната специфика и потребности.

Кремът за лице почти винаги не е подходящ за зоната около очите, освен в случаите, когато изрично е упоменато това. Продуктът за околоочния контур трябва да бъде съобразен и с конкретните нужди на кожата в тази зона.

Важно е също как ще бъде нанасян. Както казахме, това е една изключително фина зона, която лесно се травмира, така че е от значение да се работи с нежни и деликатни движения. Масажът е винаги в посока от носа към периферията и от долу нагоре. Никога надолу, тъй като това би довело до неприятно увисване на околоочния контур. Много подходящи са леките потупвания с възглавничките на пръстите, тъй като така се стимулира кръвообращението.

Защо кожата около очите губи еластичност

Тя е по-деликатна и представлява фина съединителна тъкан. Най-често губи своята еластичност в резултат на дехидратация. И това подсказва какви продукти трябва да търсите за тази зона, независимо от възрастта и състоянието й. Те трябва задължително да имат овлажняващ ефект. При по-суха или зряла кожа е добре да се добави серум, който прониква в дълбочина и има по-голям ефект.

Източници:Здрaвeн журнaл,Pixabay.com,wоmаn.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *