Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са 5-те най-полезни стайни растения – пречистват въздуха и успокояват нервите

Обикновено държим стайни растения само за красота. Но всъщност някои от тях са много полезни за хората.

 

Представяме ви най-полезните за чистотата на въздуха в дома ни стайни растения.

1. Английски бръшлян

Макар да е доста капризно за отглеждане растение, той е шампион сред стайните растения по поглъщане на въглероден диоксид. Но това не е всичко: това растение има в „арсенала“ си още едно важно и рядко свойство: то е натурален сорбент и пречиства от въздуха от тежки метали, токсини, формалдехид. Това растение е много полезно за хора, които живеят на ниски етажи край големи шосета и магистрали, както и за хора, които работят в полуподземни помещения.

английски бръшлян стайни растения
Английски бръшлян

2. Бамбукова палма

Тя ще ви е благодарна, ако я сложите на място в дома си, където да влиза само малко слънце. Палмата доста добре пречиства въздуха, като съвсем не е нужно да я поливате често (съобразявайте влажността на въздуха). Ако се притеснявате за температурата, при която я отглеждате, можете да сте спокойни – издържа и под нулата. Тя е сред най-успешно справящите се с бензена във въздуха растения, като е важно горният слой на почвата да е свободен, защото така се повишават пречистващите качества на растението.

бамбукова палма
Бамбукова палма

3. Спатифилум

Това аристократично красиво цвете не се притеснява от „черната“ работа в дома ви. То се бори безпощадно с промишлени и битови токсини. В неговите възможности е „поглъщането“ на парите на ацетона, бензола, различни видове спирт, амоняк. Добре е да вземете спатифилум в нов дом или след ремонт. Нито едно растение не може да се мери с него в борбата с химикалите.

Спатифилум стайни растения
Спатифилум – това цвете се бори с промишлените и битовите токсини

4. Рапис екселза

Изящно растение, което не само пречиства въздуха от вредни примеси, но и го насища с важни минерали и соли, които действат благоприятно на дихателната система на човека. Чудесно решение за домовете на хора, които страдат от бронхиална астма, белодробни проблеми или сърдечни заболявания. За това растение се смята, че прекрасно успокоява нервите.

 

Някои стайни растения имат успокояващи свойства

 

Рапис екселза стайни растения
Рапис екселза

5. Фикус

Той пречиства доста ефикасно въздуха и го освежава. Има и една особеност: практически не предизвиква алергични реакции. Особено е подходящ за спални, тъй като изработва биоактивни вещества, които помагат на човека да се наспива добре и да се събужда бодър.

фикус
Фикус

Източници:Здрaвeн жуpнал,Pixabay.com

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Това са 5-те най-полезни стайни растения – пречистват въздуха и успокояват нервите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *