Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо трябва да пиете сок от червено цвекло и моркови всеки ден!

 

Червеното цвекло и морковите са отговорни за увеличаването на кръвния поток, понижаване на кръвното налягане и детоксикацията на организма

Благодарение на присъствието на много важни хранителни вещества и антиоксиданти, този сок от червено цвекло и моркови е изключително полезен за човешкия организъм. Ако не харесвате вкуса им, винаги може да добавите домати, джинджифил, мента, за да придадете по-приятен аромат. Ако все още не сте включили този сок в ежедневната си диета, вероятно трябва да започнете скоро.

червено цвекло и моркови1.Цвеклото и морковите са отличен детоксикатор поради наличието на бетаин в цвеклото. Неговата функция е да поддържа нормалното функциониране на черния дроб. Сокът от моркови помага ефективно да се премахват токсините от организма.

2.И двата вида храни помагат за лечение на възпалителни процеси– характеризират се с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

3.Цвеклото и морковите помагат за облекчаване на запека чрез стимулиране на метаболизма. Благодарение на фито-хранителни вещества в тези зеленчуци, се стимулира функцията на храносмилателната система. В морковите се съдържат фибри, които не само контролират нивата на кръвната захар, но и поддържат доброто състояние и функция на червата.

4.Този сок подобрява притока на кръв, тъй като цвеклото се счита за нитратна храна. Тези нитрати след това се превръщат в азотен оксид- съединение, което отпуска артериите, подобрява кръвообращението и доставя килород до мозъка.

5.И двата вида зеленчуци съдържат бета-каротин, който се използва за производството на витамин А. Този витамин е отговорен за зрението и предотвратява появата на макулна дегенерация или катаракта.

цвекло
Наличието на желязо в морковите и цвеклото осигурява нормалното производство на еритроцити и по този начин се доставя кислород до всяка клетка в тялото

6.Наличието на необходимото количество желязо спомага за производството на червените кръвни клетки– еритроцити. Приема на този сок може да помогне при лечението на анемия, както и при менструални нарушения.

7.Тази магическа напитка съдържа витамин С– предпазва от пигментацията на кожата като осигурява равномерен тен на кожата и стегнат вид. Цвеклото и морковите са източници на минерали, които възвръщат красотата на безжизнената коса.

8.Тази комбинация от зеленчуци намалява кръвното налягане, поради наличието на нитрати. Нитратите регулират и поддържат нормалните стойности на кръвното.

Сокът от цвекло, когато се комбинира с моркови, джинджифил и лимон, се превръща в „Чудна напитка“.

джинджифил
Джинджифилът помага за по-лесното освобождаване на газове от червата

Тя повишава имунната защита и осигурява на организма необходимото количество от витамин А, С, К, бета каротин, антиоксиданти и други. Джинджифилът ще ви осигури противовъзпалителните свойства, докато лимоновият сок предпазва тялото от бактерии, вируси и други патогени.

Рецепта на „Чудната напитка“:

чудна напитка-цвекло- 4 на брой
-4 моркова
-1 парченце джинджифил
-1 лимон

Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки в сокоизтисквача си. Изчакайте, докато достигне желаната консистенция.

Източник: https://food.ndtv.com/health/heres-why-you-should-drink-beetroot-and-carrot-juice-every-day-1815973

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *