ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта на лечителя Островски при интервертебрална херния

Цял ден пред компютъра, прекомерна или липсваща физическа активност, травма, неправилна поза – това е само малка част от списъка на факторите, водещи до появата на интервертебрална херния

интервертебрална херния
Интервертебралната херния е доста опасно и сложно заболяване, което мъчи почти една трета от населението по света.

За да разберем как да се отнасяме към интервертебралната херния, първо трябва да разберем какво представлява тази болест.

Между прешлените има междупрешленни хрущялни дискове. Това са един вид амортисьори, които се състоят от вещество с консистенция на плътен гел. Това вещество се нарича пулпално ядро. То е защитено от хрущялни влакна или влакнест пръстен.

При натоварване или нараняване, влакнестият пръстен се разкъсва, съдържанието на диска „излиза“ в канала на гръбнака. При това той дразни нервните окончания, причинявайки болка в гърба и крайниците. „Изтичането“ на пулпалното ядро ​​в гръбначния канал е началото на интервертебралната херния.

От дисковете по-голяма нужда има в цервикалните и лумбалните прешлени, тъй като това са най-подвижните части на гръбначния стълб. Изтръпване и чувство на „мравучкане“ – това може да са първи явни симптоми на дискова херния.

При положение, че болестта е започнала, може да се наложи операция. Ще бъде много разумно, ако предприемете своевременно превантивно поддържане на болестта. Колкото по-рано се предприемат мерки, толкова по-бързо и по-лесно е възможно да се излекуват интервертебрални хернии без операция.

Ако вече се е образувала херния, усещате болка и дикомфорт, но няма начин да се консултирате с лекар, ви предлагаме да третирате фоликуларната херния с народни средства.

Рецепта на лечителя Островски за терапевтичен компрес при интервертебрална херния и други заболявания на гръбначния стълб и ставите

Руският лечител Виталий Островски е член на международното движение за естествено лечение и хигиена на живот, билколечение и здравословно хранене. Рецептите, които предлага за лечение на различни заболявания, са ефективни и лесноизпълними.

СЪСТАВКИТЕ

100 гр. червена глина на прах
200 мл ябълков оцет
2-3 листа бяло зеле

ПРИЛОЖЕНИЕ

1. Смесете глината с оцет, докато се получи смес с консистенцията на плътен крем.

2. Поставете съда със сместа на водна баня. Когато глината се загрее, тя ще стане вискозна.

3. Сместа се отстранява от горещината и се оставя да се охлади в продължение на няколко минути.

4. Поставете върху възпаленото място тази смес и покрийте със зелевите листа, които е добре предварително да намачкате, за да пуснат сок.

5. Сложете кърпа или омотайте с бинт компреса, докато болката изчезне напълно.

Червената глина съдържа голямо количество мед, което спомага за подобряване на кръвоснабдяването в тъканите. Зелето и оцетът намаляват възпалението, подуването и болката в засегнатата област.

Погрижете се за гръбначния стълб, поддържайте полезни навици през целия си живот. Физическите упражнения, като стречинг и йога, спомагат за запазването на еластичността на гръбначния стълб. Практикувайте плуване и гимнастика – ще забравите за проблемите с гърба, спазвайте подходяща диета и редовно посещавайте лекар за профилактични прегледи. Здравословното хранене в случай на проблем с гръбначния стълб или наличие на херния включва такива храни като: млечни продукти, сирене, морски дарове, зеленчуци и плодове, сушени плодове, мед, пълнозърнести продукти.

Много е важно да пиете поне 1,5 литра вода на ден. Така ще поддържате организма хидратиран, така че тялото да функционира правилно и само да се възстанови след натоварването.

Източник: vashaspina.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *