Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вече и в България: сономамотомография – нов, щадящ и най-ранен тест за рак на гърдата

Вече няколко месеца работи модерният и единствен в страната диагностичен апарат за изследване за рак на гърдата. Той се намира във Варна, в УМБАЛ „Св. Марина“

сономамотомография
Професор Боян Балев демонстрира възможностите на новата техника за ранно диагностициране на рак на гърдата в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Новият апарат се казва сономамотомограф, а изследването, което се провежда на него е съответно сономамотомография.

Всеки знае колко важно е раковите заболявания да се открият рано. За да се диагностицира страшната болест са нужни добри специалисти и надеждна, нова, иновативна техника. Всичко това го има в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Новата технология е не само изключително точна, но и позволява ранно откриване на рак на млечната жлеза с едновременно сканиране и изследване и на околните тъкани. Самото сканиране е абсолютно автоматично. Това прави изследването много бързо и ефективно.

С помощта на тази технология може да се елиминира напълно субективния фактор, който съществува при класическата ехография на гърдата, обяснява проф. д-р Боян Балев. Професор Балев е началник на клиниката по образна диагностика в университетската болница „Св. Марина“ във Варна.

С помощта на сономамотомография се заснема прецизно и изследва всеки милиметър от обекта. След това образите се обработват и се предават за изследване и разчитане от специалист. Изображенията се съхраняват в болничната система най-малко десет години и е осигурен достъп на специалистите до тях по всяко време.

Новият, иновативен метод е изключително щадящ, защото при него го няма допълнителното обременяване на организма с ненужна и вредна йонизираща радиация. Заради това този метод на изследване е абсолютно безвреден. Сономамотомографията е подходяща за по-млади хора се препоръчва за диагностика, особено при жени в репродуктивна възраст.

Трябва да напомним, че възрастовата граница на болните от рак на гърдата спада с всяка изминала година

При по-младите жени е невъзможно да се диагностицира с точност рак на гърдата, когато се използва класическия, но остарял метод на рентгенова снимка (мамография). Това прави мамографията неприложима за жените под и малко над 30 години.

„До около 40 годишна възраст, малките патологични обекти, какъвто е и началният стадий на рак на млечната жлеза, не могат да се изобразят на мамографията поради препокриване от естествената плътност на гърдата“, обяснява проф. Балев.

Подобна пречка не съществува за модерния сономамотомограф. Изследването е в състояние да регистрира всяка промяна в нормалната структура на гърдата. След това всеки добър специалист лесно може да направи оценка на ситуацията.

Най-много десет години е преживяемостта на болните с диагностициран рак на гърдата

Това е и една от най-често срещаните форми на рак при жените. Ето защо ранното откриване и диагностициране, както и последвалото адекватно лечение, е от изключителна важност. Това увеличава шансовете на болните за един по-дълъг и ползотворен период на ремисия.

Телефонът за записване на пациенти за изследването в кабинет „Сономамотомограф“ в УМБАЛ “Св. Марина“ във Варна е 052/ 978 816.

Източник: credoweb.bg, dariknews.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *