ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Онколог: Живот по Божиите закони помага при лечението на рак!

Преди два дни в студиото на Дарик гостува водещия хирург и онколог към Комплексен онкологичен център – Бургас д-р Петър Петров


Според известният онколог болният от рак може да помогне при 50% от лечението. Страстната седмица и дните преди Великден провокираха един малко по-различна гледна точка при лечението на рак.

Доктор Петров сравни раковите клетки със спящи терористични клетки, които могат не само да бъдат събудени, но и да избухнат, когато е налице подходящ провокатор.

В разговора няколко пъти стана въпрос колко важни са профилактичните прегледи, и какво огромно значение за откриването и лечението на онкологичните болести има превенцията.

Заедно с профилактиката, извършвана от специалистите, пациентът трябва да е готов и да си помогне сам. Защо? Защото всяка подкрепа е от значение. От значение при лечението на онкологичните болести е и вътрешното спокойствие и вяра на болния. Защото, онкологичните заболявания започват да бележат все по-висок ръст в България, за разлика от другите европейски страни. И пак за разлика от тях – в България са и най-младите болни от рак в Европа, които умират най-често.

Д-р Петър Петров

Да, онкологичните болести са смъртоносни, но ако лечението се започне навреме подобрението е гарантирано.

„От развитието на раковото заболяване до клиничната му изява могат да минат и 10 години. Тоест, ако го открием навреме имаме един огромен период за лечение и то вече става абсолютно лечимо.“, каза доктор Петров.

За някои може и да е странно специалист по онкологични заболявания да говори за Божията помощ при лечението на рак

Хората, които по един или друг начин се борят с това страшно заболяване, знаят колко е важна вътрешната нагласа, спокойствието и постоянният душевен мир.

„Ако си помагаме и се обичаме един друг, ако загърбим егото си, ако накараме нашите мисли да се преборят с низките ни страсти, то това ни гарантира и здраве.“, каза от ефира на Дарик радио доктор Петров.

Вървим ли пряко срещу Божиите закони, това задължително рефлектира негативно и дори понякога фатално върху нашия живот. Бургаският специалист цитира библията, според която Бог е създал мъжа и жената, „затова ще остави мъжът баща си и майка си, и ще се привърже към жена си, и те ще бъдат една плът.“

Доктор Петров цитира Библията в подкрепа на една статистика, според която при хомосексуалистите раковите заболявания са силно застъпени.

„Много често финала на земния им път се осъществява от едно раково заболяване. Специално при мъжете хомосексуалисти 40% от заболяванията са рак на правото черво“, допълва още д-р Петров.

Основавайки се на своите знания, и най-вече на дългогодишната си практика, доктор Петров е убеден, че 50% от самото излекуване на страдащия от онкологично заболяване е в ръцете на пациента. Лечението е свързано с профилактиката, която зависи от информираността на населението. А за да бъде информацията навременна и надеждна, Здравното министерство трябва да преразгледа отношението към раково болните. Най-вече болните от рак деца, защото те са и най-потърпевши.

Източник: dariknews.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *