Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това лесно упражнение помага при артрит, артроза и сърдечни заболявания

Съвременният начин на живот ни поставя в рамка и създава срокове. Все бързаме, опитвайки се отчаяно да се вместим в поредния срок


Остава ни малко време за нас самите – да обърнем внимание на здравето и тялото.

Когато животът ни кара да забързаме темпото, и тялото ни се чувства уморено и изтощено, на помощ идва йогата. Изглежда, че по-добър начин да се възстанови жизнеността и да се подобри състоянието при някои заболявания, докато сме у дома, или в залата, все още не е измислен. В допълнение, редовното практикуване на йога доказано помага на здравето, и е гарант за дълголетие.

Не за първи път ви запознаваме с лечебната сила на асаните в йогата, представяйки ви някои от най-лесноизпълнимите и ефективни упражнения.

Adho mukha svanasana, или „гледащо надолу куче“, е може би  един от най-популярните асани в йогата. Много инструктори по йога я добавиха в списъка на задължителните. И това не е случайно. Този асан надхвърля обхвата на нормално упражнение. На първо място, това е духовна практика, която може да излекува душата и тялото.

Какво ще постигнете, ако правите упражнението всеки ден? На първо място, веднага след извършването на асана ще почувствате вълна на жизненост. Adho mukha svanasana се отнася до позите в йога, която облекчават умората и възстановяват загубената енергия. Също така помага да се отървете от стреса и да балансирате емоционалното състояние.

За тялото, практикуването на тази поза, ползите не са по-малко. Позата развива бързината и лекотата на краката, облекчава болката и сковаността в петите, укрепва глезените, дава на мускулите на краката красив контур. Позата Гледащо надолу куче идеално разтяга мускулите на гърба и бедрата и развива гъвкавостта. В дългосрочен план упражнението ще спомогне за укрепване на сърдечно-съдовата система, ще предотврати появата на артрит и артроза. А ако вече страдате от тези заболявания, ще облекчи състоянието. И това е само малък списък от предимства, ако редовно се извършва този асан.

Вече сте амбицирани и искате час по-скоро да започнете да практикувате тази поза?

Тогава нека разберем как да я направим правилно. По-долу има тренировъчно видео, в което красиво момиче ще покаже правилната техника на изпълнение.

Най-добре е упражнението да се изпълни след кратка загрявка, за да може мускулите да се затоплят. По този начин шансовете за нараняване ще бъдат по-малки. След загряването можете да започнете упражнението. Само не забравяйте, че като при всеки асан, се изисква точност и плавни движения.

1. Началната позиция е на колене. Дланите трябва да са под раменете, пръстите да са отворени. Акцентът трябва да бъде върху цялата длан, до края на пръстите, и в никакъв случай върху китката. Дръжте гърба прав, ходилата са перпендикулярни на пода, краката са залепени на пода, петите са повдигнати, а лицето гледа надолу.

2. Останете в тази позиция, дишайте и изчистете главата си от всякакви мисли. Сега можете да продължите към следващия етап. Стъпете на пръсти и изпънете ръцете. Заедно с това тялото също е опънато.

3. Започнете да правите ситни стъпки, за да може тялото да се сгъне под формата на латинската буква V, или под ъгъл от 60 градуса. Задръжте в това положение за минута, след което се върнете в стартовата позиция. Малко след това може да направите почивка, като заемете ембрионална поза, за отпускане на всички мускули.

И тук е обещаното видео, което показва още по-подробно тънкостите в изпълнението на асана.

Домашната йога е от полза за тялото. Тя носи тонус не само на тялото, но и на душата. Ако се научите да изчиствате главата си от мисли, и да не мислите за нищо по време на упражнението, то ще бъде още по-полезно. Благодарение на простите упражнения можете да се отървете от болката и да се почувствате много по-добре.

Източник: lanapaley.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *