ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Индийска рецепта с авокадо за лечение на камъни в бъбреците и жлъчния мехур

Да се ползва авокадо в салата, или като част от рецептата за някое предястие, е не само полезно, но и препоръчително

авокадо
Но, онези, които се интересуват от здравословно хранене знаят, че когато се купува авокадо, се купува продукт, който се ползва почти без да се изхвърля нищо от него. Защото, оказа се, костилката на авокадото е много по-полезна, отколкото меката част.

Костилката, която е се намира в авокадото, в зависимост от размера му, може да заема значителна част от този ценен дар на природата, който неслучайно се определя и като плод, и като зеленчук, и като ядка. Жалко ще е да я изхвърлите.

В нашия сайт има десетки статии, посветени на ползата от авокадото. Има и много рецепти с негово участие. Днес ви прелагаме отново и накратко да си припомним някои от най-значимите ползи от честия прием на авокадо, както и да се запознаете с една много лесна и полезна индийска рецепта.

Костилката на авокадото съдържа калий и фосфор в много по-голяма концентрация, отколкото се открива в меката част. Тези два елемента имат бактерицидни и фунгицидни свойства.

В най-полезната част на авокадото има още сапонини, които подобряват обмяната на веществата и спомагат за облекчаване на човешкото тяло от „лошия“ холестерол. Съдържа се и флавонол –
противораково средство, което помага  в лечението, и е важно за превенцията на тази ужасна болест.

За да се възползвате напълно от лечебните свойства на костилките от авокадо, и за да избегнете страничните ефекти, те трябва да бъдат подготвени правилно. Преди употреба трябва да се почистят от кафявия филм, който се вижда отгоре, и да се изсушат.

След това следва да ги търкате на ренде и да изпечете получения прах във фурна на умерена температура за един час. Рендосаните и изпечени костилки от авокадо трябва да придобият червеникаво-златист оттенък.

Полученият прах може да се прибавя към млечни шейкове, глазури, овесена каша, зеленчукови или плодови салати. Използването се препоръчва при наднормено тегло, атеросклероза, проблеми с отводняването на тялото (като диуретик).

Припомняме: не се препоръчва да се използва този продукт в прясна форма

И, понеже вече стана дума за ползите от честата консумация на авокадо, нека ги изброим:

– авокадото има противотуморни свойства

– авокадото е естествен антибиотик

– авокадото е полезно е за храносмилането

– източник на антиоксиданти

– намалява холестерола.

Може да ползвате рендосаната костилка не само за вътрешна консумация, но и за външна, включвайки я в състава на различни домашно приготвени скрабове и маски за лице и тяло.

Има дори хора, които правят бижута или фигурки от костилката на авокадо!

Рецепта за лечебно средство с авокадо при камъни в бъбреците и жлъчния мехур

Родната страна на тази рецепта е Индия. Простота, в комбинация с действителната ефективност ще ви изненада приятно!

Нужна ви е една костилка от авокадо, 1 чаена лъжичка цикория и 250 мл. вряла вода.

Почистената от кафявия филм костилка се нарязва на филийки, изсушава се и се смила в блендер или кафемелачка.

Получената прахообразна смес се добавя към цикорията и се залива с врялата вода. Преди прием  напитката се разделя на 4 приема. Няма точни указания дали да се приема преди или след хранене.

Източник: poleznenko.ru

холимин ползи
ХОЛИМИН помага при камъни в бъбреците

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *