ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се мери кръвно: 90% от хората не измерват кръвното налягане правилно и отчитат грешни показатели

В днешното трудно време много хора страдат от високо кръвно, дори и в юношеството, което е много тъжно. Високото кръвно е епидемия, която често взима жертви

Често главоболие, слабост, замайване и тинитус са само част от симптомите, които показват скок на кръвното налягане. Следователно, апарат за кръвно има почти във всяко семейство, защото този проблем не може да бъде пренебрегнат, особено при възрастните хора и бременните жени.

Но възможността да измерите кръвното налягане далеч не е гаранция, че ще получите правилните данни. Има правила за измерване на налягането, които не са свързани с качеството на устройството, което прави измерването. 90% от хората не ги вземат предвид. Днес ще научите как да измервате правилно кръвното налягане. Разнообразните съвети събрахме в една статия. Те са дадени от добри семейни лекари в Московска област и са част от информационна листовка, която всеки може да намери в руските поликлиники.

Как да измерваме правилно кръвното налягане?

Апаратът за кръвно може да даде погрешни данни, тъй като повечето хора злоупотребяват и не вземат под внимание някои правила за подготовка на този процес. За да не се допусне грешка чрез измерване на налягането с автоматичен или механичен апарат за кръвно, обърнете внимание на следните нюанси.

1. Най-малко 30 минути преди измерването на кръвното налягане трябва да се въздържате от пушене и пиене на кофеинови напитки (кафе, кола, чай).

2. Преди да измервате кръвното налягане, трябва да почивате най-малко 5 минути.

3. Пикочният мехур трябва да се изпразни преди измерване на кръвното налягане.

4. Измерванията не се извършват в рамките на 2 часа след прилагането на лекарства (без значение какви). Второто измерване на налягането може да се направи минута след първото.

5. Ръката, по време на процедурата, поставете така, че средата на ръката с маншета да е на нивото на сърцето. Долният край на маншета трябва да е 2-3 см над лакътя. Необходимо е да сте удобно седнали на стол, в спокойна позиция на тялото.

6. Не говорете по време на измерването. Краката не трябва да се кръстосват, а да са спокойно отпуснати на пода.

7. Също така вземете под внимание факта, че механичният апарат за кръвно е много чувствителен към шума в помещенията. Следователно, често стойностите на налягането, измерени в аптеката, например, се различават от действителните данни.

Неспазването на тези условия може да доведе до промени в стойностите на кръвното налягане: след приемането на кафе – 11/5 mm Hg. алкохол – 8/8 mm Hg. пушене – 6/5 mm Hg. с пълен пикочен мехур – 15/10 mm Hg, при липса на опора за ръката – с 7/11 mm Hg.

Не всеки има време, нерви и възможност да се обслужва с аналогов апарат за кръвно

В аптеките се продават електронни устройства, които са идеални за ползване от хора, които сами си измерват кръвното налягане. Но, данните, които електронните устройства отчитат, не винаги са точни.

Никога не игнорирайте скока или внезапното падане на кръвното налягане! Хората, които не придават значение на този проблем, са 7 пъти по-склонни да развият церебрална циркулация, 4 пъти по-вероятно е да получат исхемична болест на сърцето и 2 пъти по-вероятно е да получат инфаркт.

Измерете налягането, спазвайки всички тези правила, за да получите най-точния резултат. Също така споделете тази полезна статия с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: alpha-medica.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *