Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оздравителният режим на доктор Меркола помага при проблеми с жлъчката и черния дроб

Оздравителният режим на доктор Меркола се прилага на два етапа и е много полезен при мазен черен дроб и дискинезия на жлъчните пътища

доктор Меркола

Приложете който и да е от двата хранителни режима на доктор Меркола при стеатоза на черния дроб, прегъната жлъчка и други проблеми на стомашно-чревния тракт. След приложението на двете морковени диети лечението на черния дроб, жлъчката, панкреаса и стомаха е много по-лесно и успешно. Освен здравните ползи на тези два режима с моркови, след като започнете да ги правите редовно, ще се сдобиете с доста по-слаба и здрава фигура.

Според доктор Меркола морковените диети подмладяват метаболизма, което е много важно при заболявания като мазен черен дроб, влошена работа на жлъчката и панкреатични проблеми.

Първото предложение е една експресна диета с моркови, идеална за хора, на които им предстои да лекуват болен черен дроб или проблеми като гастрит, колит и други. Освен това, тази диета може да се ползва, когато предстои важно събитие, на което искате да демонстрирате една по-слаба и елегантна фигура.

Експресна диета е чудесен начин да отслабнете. Тя е интелигентен подход при борбата с наднормените килограми, заради избора на продукти, които не вредят на организма. След нея вие няма да имате болнав, измъчен и посърнал вид, като след повечето експресни диети, даже напротив.

Морковите не се ползват само за подобряване външния вид на кожата и силата на зрението. Те съвършено помагат да се губи наднорменото тегло, като същевременно обогатяват организма с различни вещества, които подкрепят забележително неговата работа и подобряват външния вид. В 100 грама сурови моркови се съдържат 35 калории, а при варените по-малко от 30. Експресният вариант на морковената диета е от три дни, а лечебния – от десет дни.

Диети с моркови при проблеми с жлъчката и черния дроб

Ако ясно се придържате към всички препоръки, можете да изхвърлите 3 килограма наднормено тегло за 3 дни.

С 10-дневния режим на доктор Меркола се свалят не толкова килограми, колкото се подготвя организма за лечение. И ако прибавите през това време кардио натоварване, тогава не само ще отслабнете, но и ще дарите огромно облекчение на вашия организъм. Този моно-морковен режим не бива да се спазва всеки месец. Доктор Меркола препоръчва да го ползвате на всеки три месеца и задължително преди да започнете препоръчано от специалист лечение на черния дроб, жлъчката или панкреаса.

Също така, вземете под внимание факта, че морковите трябва да се дъвчат много добре, за да не вредят на стомаха. Два дни преди да започнете която и да е от двете предложени диети се постарайте да не натоварвате стомаха с излишни и тежки храни.

ДИЕТА С МОРКОВИ ЗА 3 ДНИ

В 8:00 часа, 11:00 часа, 14:00 часа, 17:00 часа, се яде салата от моркови. Ще ви е нужен един килограм моркови.

Морковите се рендосват и към тях се добавят плодове по желание по желание (ябълка, грейпфрут, портокал) или зърна от нар или 2 малки кивита. Плодът също се нарязва наситно. Не забравяйте да залеете салатата със сос: смесете сока на един средно голям лимон, 1 ч.л. мед и зехтин.

В 19:00 часа изпийте чаша пресен сок от морков или от морков и ябълка. Между приемите на салата можете да пиете вода и зелен чай без захар. Също така, като лека закуска можете да дъвчете морков.

ДИЕТАТА С МОРКОВИ ЗА 10 ДНИ

Закуска: салата от моркови. Рецептата е същата като салатата от 3-дневната версия, като този път добавете 1-2 супени лъжици заквасена сметана с минимално съдържание на мазнини.

Втора закуска: чаша сок от моркови или моркови и ябълки с две бисквити.

Обяд: салата от моркови, към която се добавя едно парче пилешко филе, с големина колкото дланта, което предварително е сварено или обработено на пара.

Следобедна закуска: сок от ябълки, моркови и червено цвекло с една малка филия, намазана с извара, върху която може да сложите краставица, домат или друг зеленчук по избор.

Вечеря: една шепа пюре от моркови и картофи, смесени или сервирани поотделно. Към пюрето може да добавите риба или пилешко месо.

За разнообразие през 10-те дни може да си приготвите зеленчукова супа от моркови, лук и грах, с добавка на други зеленчуци, но без да се застройва и без да се използват други мазнини, освен зехтин.

Може да замените пилешкото месо или рибата с телешко месо или в краен случай крехко свинско месо. Порциите задължително са малки, а приема на храна трябва да е в рамките на поне 5 и повече хранения.

Противопоказанията и на двата режима са: бременност, кърмене и всякакви остри форми на различни заболявания.

Също така, за да е ясно, повтаряме, че и двата режима не бива да се прилагат често. Не само заради това, че е възможно оцветяване на кожата, заради морковите, но и за да се насърчи здравословното хранене през останалото време.

Д-р Джоузеф Меркола

Д-р Джоузеф Меркола – директор на здравния център «Оптима Уелнес Център» е остеопат и един от най-продаваните здравни автори, според Ню Йорк Таймс. Той е измислил и приложил успешно своя система за загуба на тегло и здравословна диета.

Д-р Меркола знае колко важно е здравето на бъбреците, не само за хората, които искат да отслабнат. Той предпочита лечението да започне с промяна на хранителните навици, и едва тогава да се пристъпи към медикаментозно лечение.

Източник: www.mercola.com

Холимин
ХОЛИМИН: 3в1 – за жлъчка, черен дроб и излишни килограми

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *