Начало / Болести и лечение / Главоболие, болки в очите, лош овал на лицето? Виновникът е разкрит! (ВИДЕО)


Главоболие, болки в очите, лош овал на лицето? Виновникът е разкрит! (ВИДЕО)

Ако често се оплаквате от болки в очите и главоболие, без реално да има причина, ако овалът на лицето ви тревожи, а още не сте навършили 40, прочетете тази статия!

болки в очите
Много мъже и жени се сблъскват с проблема „двойната брадичка“ и „плаващия“ контур на лицето. За съжаление такива промени на възрастта се случват много често. Всеки се справя с тях по различни начини: домашни маски, упражнения или операция при пластичен хирург. Тези методи несъмнено са ефективни, но има един нюанс.

Днес ще говорим за овала на лицето, без това да се свързано с опъващи маски, лифтинг-ефект и пластична хирургия. Сам по себе си, този проблем не е само козметичен, въпреки че много хора го разглеждат като такъв.

Оздравителен лифтинг за лице

По-долу ще ви кажем какво трябва да се направи за предотвратяване промените на контура на лицето.

Сега нека да поговорим за причината за тези промени. Основният виновник на проблемите е Sternocleidomastoid muscle или гръдноключичносисовиден мускул. Това е един доста дълъг мускул на шията. Под негово влияние главата ни се свива и се отпуска назад. Заедно с трапецовидните мускули, той държи главата изправена.

Лесно е да си представите какви натоварвания всеки ден понасят тези мускули. Съвременният човек допълнително ги утежнява: работи с лаптоп, използва непрекъснато смартфона. Продължителното напрежение води до тяхното отпускане. Това е, което ви пречи да премахнете излишъка от брадичката и да подобрите контурите на лицето.

В допълнение, притискането им може да причини главоболие, болка в очите, гърдите, а също така води до увреждане на слуха, потрепване на клепачите, гадене и дори припадък. Да, тази информация не е пресилена – това са медицински факти, свързани с анатомията на човека. И съвсем не трябва да се пренебрегват.

За да избегнете всичко това, трябва да се освободите от „скобите“, които „стягат“ този мускул. За това ще ви помогне подходящ масаж на шията и леки упражнения.

По-долу има видеоклип, в който очарователната Олга Бурова демонстрира как правилно да се правят тези упражнения. Междувременно, нека разберем как да открием този мускул и какво да правим с него

Този мускул тръгва от основата на черепа и завършва към гръдната кост. Той се намира директно под кожата, така че е лесен за откриване и усещане. За да направите това, просто завъртете главата в една посока, доколкото е възможно.

Ако сте открили мускула, сега трябва да направите лек масаж. Не забравяйте, че това трябва да бъде един изключително внимателен и лек масаж. Всички движения трябва да бъдат гладки, а масажът – без болка, причинена от излишен натиск. Ако почувствате някакво неразположение, най-добре е да спрете масажа.


За начало обърнете главата си надясно, а лявото ухо леко наклонете към рамото. Мускулът ще се вижда ясно от дясната страна на шията. Сега, с леки движения, започнете да масажирате, започвайки от основата на черепа. Притискайте внимателно с възглавничките на пръстите си върху мускулната тъкан, но без прекалено усилие. Можете да направите масаж с пръсти или цялата си длан – както ви харесва.

Ако чувствате някаква съпротива, прекомерно напрежение или болка в определени области – масажирайте ги леко малко по-дълго

Изглаждайте мускула, докато не почувствате неговата равномерност или да почувствате как се отпуска. Това ще елиминира сковаването. Повторете същото, като обърнете главата си на другата страна.

Масажът може да трае от 20 до 40 минути, в зависимост от притискането на мускулите. След като масажът е завършен, трябва да направите упражненията, за да разтегнете мускулите още малко. Отпуснете главата и започнете да описвате кръг или полукръг, като я въртите бавно и внимателно. Повторете няколко пъти, плавно и без внезапни движения.

Второто упражнение се прави само с наклон на брадичката. Обърнете главата, сложете брадичка на рамото, останете в тази позиция няколко секунди, а след това повторете наобратното. След като направите масажа и упражнението, ще почувствате едно приятно отпускане в областта на шията. През следващите няколко часа тази област не трябва да бъде натоварвана по никакъв начин. най-добре е да си починете за известно време.

И ето обещаното видео. С негова помощ ще научите как да извършвате правилно масажи и упражнения на гръдноключичносисовидния мускул.

Препоръчва се този масаж да се прави поне по два пъти на ден – сутрин и вечер. Ефектът от него се получава чрез натрупване.

Сега знаете как да се отървете от „скобите“, които пречат на красотата на лицето, причиняват главоболие и болки в очите.

Източник: telosbeauty.ru

Оценете статията
Оценка 3 от 11 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*