Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 пози от Древния Изток изчистват нервното напрежение

Разочароващата статистика за заболяванията и лошото здраве при жените е свързана с остър недостиг на двигателна активност през деня и лош сън през нощта

нервното напрежение

В неврологията дори да има такова понятие като пропреоцептивен глад – това е, когато всяка област на опорно-двигателния апарат е хронично нефункционална и вътрешните органи в тази област, не получават подходяща стимулация и хранене. В днешно време повечето жени водят заседнал начин на живот, който е особено опасен за тазовите органи.

И ако към това добавим стреса и нервите, които жените изпитват, както и редовното недоспиване… Няма как, при това положени, дамите да са по-здрави, по-щастливи и по-красиви.

Как да облекчите нервното напрежение?

Има много начини да се балансира женското тяло, и в същото време да се справите с безсънието. Днес ще ви запознаем с най-добрия начин за благотворно въздействие на вътрешните органи, мир в душата, спокойствие и красота. Този комплекс е създаден от древните йоги. Подходящ е най-вече за жени, и наистина прави чудеса с вашето тяло и живота, като цяло.

Това са 7 наистина златни упражнения, които ще помогнат за облекчаване на нервното напрежение, преодоляване на депресията и качествен сън. Този комплекс, освен всичко друго, помага и да се разделите с излишните килограми.

1. Пеперуда – упражнение за отмора

Легнете на пода. Приближете краката един до друг и след това ги издърпайте така, че петите да са най-близко до областта на слабините. Ръцете са изпънати нагоре, покрай главата, а дланите сочат към тавана.

В това положение има мощна релаксация, въпреки че позата изглежда проста и неусложнена.

Не се опитвайте да усложнявате упражнението, укрепвайки удължаването на вътрешната повърхност на бедрата – в момента приоритета не е разтягането, а отпускането. Затворете очи и задръжте тялото в тази поза поне за 5 минути.

2. Поза на жабата

Това упражнение укрепва и развива фините мускули на гърба. To помага за премахване на излишните килограми и е и помощник на онези, които имат склонност към разширени вени.

Легнете по корем, дръпнете ръцете си назад. Поемете дълбоко въздух и при издишване огънете коленете си и се опитвайте да докоснете таза с петите. С дясната ръка хванете стъпалото на десния си крак, а с лявата ръка – стъпалото на левия крак. Останете в това положение за около два цикъла на дишане. При възможност бавно вдигнете тялото, докато дърпате гърба напред. Дланите се завъртат с пръстите напред (към главата) и леко натиснете ръцете си към краката, като ги притискате към пода. Вдигнете главата нагоре.

Отворете гръдния кош, разтваряйки раменете настрани и изтегляйки ги назад. Задръжте в това положение за около 30 секунди. Опитайте се да дишате с корема, а не с гърдите.

3. Поза „Иглено ухо“

С помощта на това упражнение не само ще отпуснете стегнатите прасци, но и вътрешната част на бедрата и долната част на гърба. То ще ви помогне да успокоите и ума.

Легнете на гръб, огънете коленете и ги дръпнете към гърдите. Поставете десния глезен върху лявото бедро, все едно искате да изпишете числото четири с краката си. Натискайте краката, за да стабилизирате и защитите коляното. Промушете дясна ръка в пространството между краката и хванете здраво лявата ръка. Поемете дъх и при издишване издърпайте лявото бедро към тялото. Направете 10 цикъла на дишане и смяна на краката.

4. Поза „Котка“

Класическа поза, която няма нужда от много подробни обяснения. Позната е на повечето жени, но малко са онези, които я практикуват редовно.

Издърпването на гърба, имитирайки котешки гръб ще помогне за качественото отпускане на мускулите, както и за тяхното релаксиране.

5. Крака на стената

Посветили сме цяла статия на тази толкова лесна и полезна поза – крака на стената. И, все пак ще повторим някои основни ползи от нея.

Крака на стената – супер упражнение при разширени вени

Това упражнение облекчава умората и подуването на краката, разтоварва лумбалния участък и най-важното – рестартира нервната система. И все пак, ако имате труден живот, опитайте се да правите това упражнение от 3 до 15 минути всяка вечер в продължение на една седмица и ще усетите подобрение, каквото не сте очаквали!

6. Поза на усукан лег

Легнете на гръб. Изпънете единия крак и издърпайте другия към гърдите. Ръцете са изпънати настрани, а главата е обърната на една страна. Дясната ръка трябва да докосне лявото коляно. Направете няколко цикъла на дишане, и след това сменете крака, като редувате ляво-дясно поне 4 пъти.

7. Поза „Детенце“

Това упражнение дава на мозъка силен сигнал, че е време да се отпусне и да мине в режим „почивка“. Хубаво ще е ако разполагате в по-голяма възглавница, върху която да отпуснете тялото, като за целта краката трябва да са свити. Това е и т.н „зародишна поза“, при която тялото е най-близко до положението, в което се е намирало в утробата.

Поставете таза върху свитите крака. Коленете са по ширината на таза. Наклонете се напред и отпуснете глава си на възглавницата. Поставете ръцете си отстрани и затворете очи. Останете в тази позиция за 1-2 минути.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Не бъдете мързеливи и изпълнявайте тези упражнения всяка вечер, преди да си легнете. След не много време сами ще се убедите как ще се промени качеството на живота ви.

Източник: aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *