Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудо ще се случи с разширените вени, ако правите това лесно упражнение всяка вечер!

Това лесно упражнение трябва да се превърне в полезен навик


Това лесно и много полезно упражнение трябва да се превърне в полезен навик. И то не само за хората, които имат проблеми с разширените вени, а на всички, на които работата им е свързана с продължително стоене прави, или на стол.

Вечерта, в края на един изтощителен ден, трябва да отидете до стената, да повдигнете краката си и да прекарате 10 до 15 минути в това положение. Нищо друго не е необходимо да правите, само краката трябва да са опрени до стената. Правете го, за предпочитане, всяка вечер. Малко по-надолу има видео, показващо как се прави правилно упражнението, наречено „Bent candle“. То е много лесно и достъпно за всички, без значение на каква възраст!

Имате склонност към оток на краката, краката ви бързо се уморяват? Намирането на удобни обувки е доста трудно, поради тези и други съпътстващи проблеми? Целият ден, по време на работа, прекарвате пред компютъра, а вечер се чувствате напълно разбити? Не ви е чуждо чувство на тежест в главата и и почти постоянно сте в състояние на ужасна летаргия? Правете това упражнение всяка вечер, и скоро ще усетите промяната…

Не си мислете, че лежането по гръб с крака, облегнати на стената, е бездействие. Тази терапевтичната процедура е полезна за цялото тяло. След втората или трета сесия, ще се почувствате като преродени. Това упражнение, всъщност, е от йогистките практики. По този начин бързо преминава умората, тялото се съживява, а главата се прочиства от натрупания през деня стрес. Благодарение на това статично зареждане ще се тонизирате и ще почувствате приятна лекота в краката.

Защо е толкова полезно да вдигате краката си на стената?

През деня нашето тяло е постоянно в изправено положение, а по-вредно от това е единствено седенето 8-9 часа на стол. Благодарение на тази достъпна поза тялото ще заеме позиция, противоположна на обичайната. Предимствата на този прост обърнат метод са големи: тялото се възстановява бързо, почива си, облекчава се напрежението от гърба и от „тежките крака“, подобрява се притока на кръв. И най-важното – сърцето също си почива!

Предотвратяване на разширените вени и облекчение на състоянието при наличие на варикозна болест

Вижте видеото, за да разберете как да направите това лесно упражнение. Също така, хубавото момиче ще ви покаже как можете леко да разтягате мускулите на краката си, докато сте на стената. Много полезно и изключително просто!

Тази спокойна поза може да се нарече най -мощното предпазване от разширени вени. По време на прилагането ѝ се подобрява венозният излив и усещането за умора изчезва. Освен това, тя облекчава страданията на онези, които вече знаят каква неволя са разширените вени.

КАК ПРАВИЛНО ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ „BENT CANDLE POSE“

В йогата този прост асан се нарича „Випарита Карани“. Смята се, че когато човек стои с вдигнати крака, всички процеси в тялото се „обръщат“, и той става по-млад. За максимална полза от тази позиция, най-добре е да прекарате времето в мълчание, или да медитирате.

 

Легнете на гърба си, бедрата трябва да са на около 30 см от стената. Наведете коленете си, поставете краката си на стената. Уверете се, че бедрата са под прав ъгъл спрямо стената.

Изправете краката, опрете ги на стената, поддържайте коленете изправени, отпуснете се.

Поставете възглавница под главата си, тя трябва да бъде много удобна. Затворете очи и дишайте дълбоко. Поставете едната си ръка на стомаха, а другата – на сърцето си.

Осъзнайте дишането си. Опитайте се да спрете вътрешния диалог, да успокоите мислите, да слушате само дишането си.

Кой би помислил, че предпазването от разширени вени може да бъде толкова просто…

Това упражнение е особено важно за онези, които често изпитват стрес на работното място, чувстват се неспокойни и страдат от безсъние. Спокойното съзнателно дишане в обърната поза ще излекува нервната система и ще даде усещане за баланс.

Задръжте позата за 10-15 минути. Внимателно свалете краката, легнете за малко на дясната си страна и се изправете плавно, без резки движения.

Тази поза подобрява паметта, защото кръвоснабдяването на мозъка се увеличава, когато се извършва. Също така стимулира щитовидната жлеза и други ендокринни жлези, тъй като те се „обливат“ с прясна кръв (кръвоснабдяването се подобрява).

Както вече казахме, това е най-добрата превенция на разширените вени. При редовното изпълнение на тази позиция, стареенето се забавя, бръчките се изглаждат и състоянието на кожата се подобрява. Също така забележимо се възстановява храносмилателния процес!

Няма смисъл да продължаваме с изброяването на ползите от това лесно упражнение. Ако започнете да го правите редовно, вие сами ще се убедите в неговата ефективност!

Източник: medportal.ru

Венотон
ВЕНОТОН – Това е единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *