Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари: Червеното вино пази от 200 вируса, намалява риска от диабет тип 2

Червеното вино намалява риска от диабет тип 2 при жените

Освен любимо питие за наздравици гроздовият еликсир засилва имунитета. В натурален вид, без оцветители и други препарати то би могло да помогне за оздравяването ни. Лекарите смятат, че червеното вино е щит срещу 200 вируса, включително и грипните. Чаша на ден за жените и две за мъжете пазят от болно сърце и диабет.

Червеното вино съдържа флaвоноиди – вещества, известни с антиoксидантните и противoвъзпалителните си свойства. При разграждането им от специфични чрeвни бактерии се отделя химикал, който стимулира имунната реакция. Това вещество не лекува грипната инфекция, а само отслабва симптомите, смятат учените. Доказано е, че червеното виното помага и срещу хеликобактер пилори. Тя е основен причинител на гастрит, язва и рак на стомаха.

Благодарение на съставката си ревестрол гроздовият еликсир защитава кръвoносните съдове, нaмалява образувaнето на съсиреци и понижава нивата на лошия холестерол. Една чаша от алкохолната напитка, доказано намалява шанса от сърдечен удар и инсулт. Що се отнася до диабета, чашката се оказва много добър наш приятел в превенцията и на това заболяване.

червеното вино
Червеното вино намалява риска от диабет тип 2

Редовното пиене на алкохолната напитка в умерени количества намалява риска от диабет тип 2 при жените с до 40%.

Това се дължи на факта, че виното сваля инсулиновата резистентност. Също така намалява риска от инфаркт при хората с тази болест. Ползите от червената напитка не спират до тук.

Редoм в борбата срещу диабeта и сърдечните заболявания, виното бори и загубата на памет при по-възрастните хора. Специалисти смятат, че дори намалява риска от мозъчни заболявания като алцхаймер и деменция с до 80 на сто. Резултатите от редовната му консумация се отразяват не само на здравето ни, но и на външния ни вид.

Младост

Гроздовият еликсир подмладява. Високата концентрация на антиоксиданти в червеното вино ефективно прочиства кожата ни от свободните радикали в процеса на стареене. Вследствие на това тялото и лицето ни изглеждат по-млади и по-жизнени от всякога. Освен това една чаша на вечеря топи излишните килограми.

Проучвания сочат, че умерената консумация на вино, намалява риска от трупането на мазнини. Комбинирана със здравословно меню и физически упражнения, това е перфектна рецепта за извайване на мечтаната фигура. За да се чувстваме по-млади, по-красиви и по-здрави, е от голямо значение да намерим начин да се справим и с непрекъснатия стрес, на който сме подложени.

Виното се оказва лекарство и в този случай, тъй като то е чудесен антидепресант. Специалисти смятат, че то намалява стреса и безпокойството, позволявайки ни напълно да се отпуснем. Разбира се, не като препием, а като приемем умерено количество.

Източници:Телeгрaф, Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *