ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Глицин – при стрес, за спокоен сън, панически атаки и неврози

Не всеки човек може да оцелее при съвременния ритъм на живот. Стресът, липсата на сън, натоварването на работното място – всичко това е много вредно за здравето

глицин

Важно е да започнем възстановяването на организма навреме, за да не се случи нещо фатално.

Още по-добре е да се предприемат превантивни мерки. Специалистите препоръчват да се приема глицин. Днес ще обясним що за средство е този глицин и в какви случаи се приема.

Глицинът е аминокиселина, която активно участва при много биохимични процеси в организма. Най-важната му роля е регулирането на нервните импулси, и в резултат на това – въздействие върху психологическото състояние на човека. Действието на глицина е почти мигновено – още на двадесетата минута от приема. Тогава започват процесите на производството на вещества, които допринасят за отстраняването на токсините от тялото.

Глицинът помага да се освободите от стрес, раздразнителност, мигрена. Обикновено се предписва като успокоително. Освен това той облекчава безпокойството, подобрява умственото представяне. Благодарение на тези свойства глицинът спечели уважението си сред възрастните хора. Родителите дават лекарството прекалено активни деца, а студентите го използват активно по време на сесия.

Ето за какво още се използва глицин и какви здравословни проблеми могат да бъдат решени с него

1. Помага за подобряване на настроението.
2. Увеличава физическото и умствено представяне.
3. Подобрява психоемоционалното състояние при стрес, панически атаки и нервни разстройства.
4. Регулира съня.
5. Подпомага социалната адаптация.
6. Намалява проявите на вегетативно-съдовите нарушения.
7. Намалява токсичния ефект на алкохола и потиска синдрома на махмурлука.

Как да приемате глицин?

Първо да уточним, че глицин се продава свободно в аптеките под формата на прахчета. Може да се намери и в магазините, в които продават хранителни добавки за спортисти и хора, които спортуват активно.

В продължение на много години употреба глицинът е доказал своята безопасност. Но дори и в този случай, препоръчваме първо да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт, поне за да определите необходимата доза.

Дозата зависи от диагнозата и формата на заболяването на пациента

1. При заболявания на нервната система (агресия, безсъние, безпокойство) – 1 саше/таблетка в продължение на 2-4 седмици.

2. За лечение на безсъние – 1 саше/таблетка преди лягане.

3. При чести стресови ситуации и емоционално напрежение – 1 саше/таблетка на ден, разделено на два приема в продължение на 2-4 седмици.

Глицинът не е токсичен, но той все пак не бива да се приема от бременни и хора, които страдат от чернодробни и бъбречни заболявания.

Също така, това лекарство е подходящо за деца, тъй като често те изпитват не по-малко стресови ситуации, отколкото възрастните. Проблеми в училище, изпити, конфликти в семейството или с връстниците – всичко това засяга емоционалното състояние на детето. Приемането на глицин ще помогне на детето да се справи със стресовите ситуации. То ще стане по-усърдно и съсредоточено. Обикновено на децата се предписва 1 прахче на два приема за не повече от четири седмици.

Глицин не може да се използва при повишена чувствителност към основното активно вещество, ниско кръвно налягане и от деца до 10-годишна възраст.

Както можете да видите, ползата от глицина не е за пренебрегване. Той ще помогне да се справите ефективно с последиците от стресиращия начин на живот. Но не забравяйте, че има други начини да се отървете от стреса без лекарства. Опитайте, може би глицинът точно това, от което се нуждаете!

Източник: med.vesti.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *