Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акад. Богомолец: Колкото по-дълго продължава сексуалният живот, толкова по-добре за дълголетието!

Дълголетието е желано от всеки един човек. И особено от жените, които искат да бъдат полезни на своето семейство колкото се може по-дълго време

дълголетието
Ако първата ви менструация е започнала след 12 години и по-късно, най-вероятно ще живеете до 90 години! Поне така казват учените от Калифорнийския медицински университет.

Изследвания са установили, че жените, чиято първа менструация започва в периода от 12 до 15 години, са по-малко податливи на хронични заболявания, по-малко изложени на лоши навици и е възможно да живеят една идея по-дълго от своите посестрими, чиито първи цикъл се е случил по-късно. Учените все още не могат да обяснят връзката, но е факт, че тя съществува.

Има няколко тайни, които ще помогнат за запазването на здравето и дълголетието на жените. Оказва се, че не само наследствеността, начинът на живот и лошите навици засягат дълголетието на дамите.

Отказът от сексуални отношения с появата на менопаузата е изпълнен с негативни последици за жената.

Днес, мили дами, ще ви кажем защо не трябва да се отказвате от плътските удоволствия в този толкова труден период от живота си.

Климактериумът е болезнен период от живота на жената. С изчезването на функцията на половите жлези се появяват и някои промени в интимния живот.

И почти всяка представителка на нежния пол е убедена, че след 40+ години креватните упражнения не са за предпочитане, а след 50+ те губят всякакъв смисъл.

Не всичко е толкова трагично!

Геронтолозите са убедени, че климакса не е пречка за сексуалната близост. И на 50-годишна възраст, и дори на 60, всяка една жена може да живее своя пълноценен интимен живот, получавайки истинско удоволствие от него. Лекарите силно препоръчват: любовта по време на менопаузата може и трябва да се случва!

Разбира се, инвалидизиращите симптоми на менопаузата причиняват много и неприятни емоции: от спокойна изведнъж става нестабилна, от енергична – летаргична и апатична, и в готовност да спи по 24 часа на ден. А какво да кажем за омразните горещи вълни, нощни изпотявания, нарушения на съня и проблеми с уринирането?

Лечението на менопаузата винаги е сложно. Лекарите препоръчват да се спазва правилен режим на работа и почивка, да се прави лечебна гимнастика, да се изключат солените, пикантните и мазни ястия, и по възможност, да се премахнат вредните навици, като злоупотреба с алкохол и тютюнопушене.

Препоръчва се и лекарствена и хормонална терапия, предписана от лекар, както и прием на витамини и различни хранителни добавки. Експертите обаче единодушно заявяват, че интимността е най-доброто лекарство при менопауза!

Ако сте убедени, че сексуалното желание изчезва след 45-50 години, ние ще ви разубедим. Колкото по-близо сте до менопаузата, толкова по-ниско е нивото на женските полови хормони, но нивото на тестостерона остава същото. И тестостеронът, между другото, е отговорен за тонуса, интереса към живота и сексуалното желание. Оказва се, че след 40 сексуалното желание не бива да спада, а напротив – да се увеличава!

Друг мит, поради който жените умишлено се лишават от интимност в периода на менопаузата, е че сексът след 50-те не бил красив и приятен. Разбира се, един от първите симптоми на менопаузата е сухото влагалище. И как да се насладите на интимността, ако чувствате само дискомфорт и, вероятно, болка?

Възползвайте се лубрикантите, които се продават в аптеките. Нито е скъпо, нито е срамно. Те ще върнат комфорта и радостта от секса – гарантирано.

В допълнение, сексуалните реакции на жените в зряла възраст почти не се променят, за разлика от сексуалното желание при мъжете. Жена, която в началото на сексуалния си живот е била дистанцирана и студена, достига върха на сексуалните си възможности в интервала от 35 до 50 години.

Сексуалната способност на една жена почти не страда от рецесия през годините, ако тя води редовен и качествен интимен живот

Разбира се, след 50 години много от жените страдат от различни хронични заболявания – високо кръвно налягане, артрит, диабет… Редовният сексуален живот не само не утежнява основното заболяване, но точно обратното – подобрява циркулацията на кръвта, нормализира нервната система и подобрява общото здравословно състояние.

Сексуалният живот, разнообразяван поне веднъж седмично, е в състояние да повиши настроението и да създаде усещане за удоволствие. Редовната сексуална интимност два пъти седмично увеличава производството на секреторен имуноглобулин А, като по този начин предпазва жената от всякакви вируси и бактерии.

Освен това, целувките и прегръдките поне два пъти седмично ви дават отлична възможност да обменяте микрофлора с партньора, така че имунитетът да стане още по-силен. Заключение: сексуалната интимност предпазва от болести!

Интимните отношения три пъти седмично намаляват риска от инфаркт на миокарда, подобряват притока на кръв и нормализират сърдечно-съдовата система като цяло.

Въпреки това, не е необходимо да се обърне интимността в самоцел и основен източник на дълголетие.

Академик Александър Алексаандрович Богомоолец

Естествената функция на гениталиите е поддържането и продължаването на човешката раса. Ако сексуалната функция не се претоварва, колкото по-дълго се запазва, толкова по-продължителен става живота! Въпреки това, превръщането на секса в източник на прекомерно удоволствие и злоупотребата с интимността води до преждевременно изчерпване на тялото и състаряването му„, казва академик Богомолец.

Както виждате, всичко е наред, когато се случва естествено и умерено.

Менопаузата не е лесен период от живота на жената. Вместо да се оплаквате колко трудно се случва всичко по време на климакса, по-добре е да се съсредоточите върху достойнствата, които със сигурност не изчезват със спирането на менструалния цикъл.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *