ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доктор Бубновски обяснява как се лекуват варикозни вени и как да се облекчи състоянието

Правилното функциониране на мускулите може да помогне при варикозни вени, казва Сергей Бубновски – известен руски лекар и физиотерапевт


Нашите редовни читатели познават добре името на Сергей Бубновски, а много от тях следват неговите препоръки и са доволни от резултатите.

Днес ще стане дума за това как да се лекуват разширени вени. Информацията ще бъде полезна и за предотвратяване на заболяването варикозни вени. Сигурно има хора, които вярват, че душата е безсмъртна, но това не бива да пречи на грижите за тялото. В статията по-долу има видео, което се е превърнало в истинско спасение за много хора с лоши вени.

Упражнения за разширени вени препоръчани от Сергей Бубновски

Обърнете внимание! При варикозата е много важно да няма застояване. Статичното положение на тялото е вредно и непрепоръчително.

За лечение и предпазване от разширени вени Сергей Михайлович предлага така наречените анти-гравитационни или „обърнати“ упражнения. Когато крайникът е над нивото на тялото и мускулите изпълняват упражнението, това улеснява връщането на венозна кръв по съдовете. Това предотвратява развитието на разширени вени.

Страхотното упражнение, което е показано във видеоклипа се нарича „Ножици“. Видеото е на разположение на онези, които нямат възможност да отидат на фитнес, или да ползват специални оздравителни програми, включващи гимнастика. Упражненията дават отличен ефект и подобряват състоянието, само ако се правят редовно с достатъчен брой повторения.

Невероятен факт! Целулитът при жените е една от причините за разширените вени. В края на краищата, при целулит съдовата стена става по-малко еластична, затова подобно твърдение е напълно логично. Повдигането и изтеглянето на краката настрани ще помогне да се раздвижат проблемните области и същевременно да се осигури добро изтичане на венозна кръв.

Ако сте много уморени след работа, краката отичат, усеща се „мравучкане“ и болка

Доктор Бубновски препоръчва ледена баня, която да облекчи уморените крака! Студът лекува, казва известният лекар. Ако сложите краката в ледена вода, макар и за няколко секунди, подуването на долните крайници ще изчезне. Ще се подобри и кръвообращението. Студът дори ще стегне кожата. И всичко това има един тристепенен положителен ефект, забележим след редовна практика.

След ледената вана краката се подсушават, слагат се топли чорапи и се правят терапевтични упражнения. Лекарят ревностно твърди, че всеки ден той извършва всички тези манипулации. И всичко това е заради здравето на вените! Движението е здраве – малко изтъркано, но много точно твърдение.

Вижте това интересно и полезно видео и задължително започнете да правите упражненията, показани в него, всеки ден.

Никое лечение не е лесно. И никое лечение няма резултат, без участието на пациента, без неговите усилия.

„Животът спира за онези, които не се подготвят за старостта!“ – златните думи на доктор Бубновски трябва да бъдат запомнени от всеки, който иска да има достойни старини.

Източник: veinmedical.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *