Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коварният протеин провокира раковите клетки и активира стареенето

Как трябва да се храним, за да запазим здравето си, дори и след като сме изживее половин век от нашия живот?

стареенето

Здравословното и рационално хранене е важно за всяка възраст, но е особено необходимо да се наблюдава диетата след 40 години. Защо? Учените са доказали, че изборът на подходяща диета след 40 години помага значително да забави процеса на стареене и да сведе до минимум риска от развитие на хронични и онкологични заболявания.

Днес ще научите какви храни трябва да включите във вашата диета и от кои трябва да се откажете, за да подкрепите младостта и физическата активност на тялото.

Ето какво трябва да знаете за здравословното хранене след като се навършат 50 години

Въпросът как да се храним правилно, когато „ударим“ 40 и наближим 50, интересува много жени и мъже. На тази възраст е време за промяна на диетата, премахване на вредните продукти, както и добавяне на онези, които помагат да се запази здравето и младежкия вид.

Диетолозите и лекарите твърдят, че за спиране на процеса на стареене и намаляване на риска от цял куп заболявания, които идват с възрастта, съдържанието на протеини в диетата трябва да се намали, след като навършим 40 години. И, странно, но факт – това е за сметка на месото!

Месото, което е толкова богато на аминокиселини, стимулира синтеза на протеини и клетъчен растеж, като в същото време се забавя процеса на премахване на стари и болни клетки. Постоянното активиране на тези процеси в организма води до развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, възпалителни заболявания, диабет, атеросклероза. Така значително се намалява продължителността на живота.

И въпреки че тези процеси са важни, те все пак трябва да бъдат балансирани. Най-добрият начин е да се консумират растителни протеини, а именно бобови растения. Бобовите растения са истински природен склад за здраве и красота. Те са богати на витамини от група В и витамин А, съдържат фолиева киселина, калций и желязо.

Тук е редно да кажем, че не бива съвсем да се отказваме от месото, след една определена възраст. Редно е, обаче качеството да бъде за сметка на количеството

Фасулът съдържа солидно количество фитоестрогени, които компенсират липсата на естроген в тялото на дамите. Естрогенът е отговорен за женствеността, репродуктивната функция и настроението на нежния пол. Ползата на фасула за здравето са просто безценни!

Бобовите растения съдържат необходимите хранителни влакна,разтворими, които абсорбират канцерогенни и токсични вещества, и неразтворими, които допринасят за процесите на храносмилане и поддържат чувство за ситост. В допълнение, бобовите растения служат като отлична хранителна среда за полезни микроорганизми в тялото. Полезната микрофлора е препоръчителна, ако искаме да запазим здравето и младостта.

Тайната на дълголетието е изключително проста – да живеем щастливо, като преди това трябва да се погрижим да се храним здравословно!

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Преди готвене, бобът трябва да бъде изплакнат и почистен. Когато готвите, трябва да имате предвид две задължителни правила! Първо, за да може бобът да сготви бързо и равномерно, трябва да бъде предварително накиснат в студена вода.

На второ място, когато готвите фасул, не винаги е необходимо да добавяте допълнителни съставки с кисел вкус. Като домати, например. Опитайте и се убедете, че фасулът, сготвен без домати, има един наистина по-различен, и с една идея по-здравословен вкус.

Източник: fit-and-eat.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *