Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Белтъкът е истинско чудо за хората, навършили 40 години! Вижте защо!

Белтъкът на яйцата често е пренебрегван заради по-хранителния жълтък. Но има една съществена подробност за белтъка, която всеки трябва да знае


Белтъкът е не по-малко полезен от жълтъка, а според някои експерти-диетолози дори е за предпочитане. Малко хора знаят, че от всички протеинови храни, яйчния белтък се смила най-лесно. Дори и Световната здравна организация потвърди този факт, като призна ползите на този продукт безапелационно.

Ползите от протеина (в белтъците)

Особено полезно е да консумират яйчен белтък хората над 40-45 години. Поради факта, че продуктът се абсорбира от организма с 98%, това не създават усещане за тежест в стомаха, както това се случва, след като потреблението на месни ястия.

Белтъкът от пилешкото яйце е 85% вода, 12.7% протеин, 0.3% мазнина и 0.7% въглехидрати. Също така в състава му влизат и витамините от групата В, които са особено полезни за здравето на жените: насърчават растежа на косата, ноктите и поддържат теглото в рамките на нормата.

Белтък за отслабване

Много специалисти по хранене дори съветват пациентите си да заменят вечерното ядене с два яйчни белтъка. През нощта продуктът ще се усвоява, поддържайки тялото с аминокиселини. Той ще спомогне и за отделянето на полезни хормони: соматотропин и серотонин.

Тъй като яйченият белтък съдържа минимално количество мазнини и въглехидрати, човек постепенно ще отслабне. Това е един от най-ефективните начини за борба с висцералната мазнина ! Също така, лекарите препоръчват яденето на яйчен белтък след и по време на заболяване, тъй като този продукт помага за укрепване на имунната система.

Полезна храна за кръвното налягане

Белтъкът съдържа специално вещество – пептид. То помага да се поддържа кръвното налягане в нормални граници. Ето защо, тези, които страдат от чести промени в налягането, е задължително ежедневно да ядат поне по един яйчен белтък.

Много хора приемат несериозно препоръката да се ядат три яйца на ден. Да, за някои това може да е много. Но, ако се консумират само белтъците е съвсем достатъчно. Жълтъците са доста по-калорични и затова предизвикват тежест, след като се консумира повече от един.

От белтъците става чудесен и здравословен омлет. Освен това може да се комбинират с различни зеленчуци – броколи, спанак, чушки и гъби. Ако забъркате една такава белтъчно-зеленчукова смес и я сложите във форма за мъфини, ще получите страхотна и много полезна закуска или вечеря.

Надяваме се, че вече ви е ясна не само препоръката за трите яйца на ден, но и защо хората над 40 години трябва задължително да включат белтъците в своето меню.

Важно е да се знае, че трите яйца на ден не се ядат всеки ден. Колкото и да е полезен белтъка, ако се прекалява има вероятност да доведе до повишение на нивата на „лошия“ холестерол, което скоро ще се отрази негативно върху работата на сърдечно-съдовата система.

Здраве за вас и вашите близки! Не забравяйте да споделите с тях полезна статия в социалните мрежи.

Източник: www.doctorvlad.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *