Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 специални упражнения, които помагат за възстановяване на щитовидната жлеза

Когато щитовидната жлеза боледува, това най-често означава, че ще боледува до живот. Болните от хипотиреоидизъм най-добре знаят това


Щитовидната жлеза може да боледува упорито, но това съвсем не означава, че няма начин да се облекчи състоянието ѝ.

В допълнение към медицинското лечение, много ендокринолози препоръчват да се практикуват специални асани от йога, които допринасят за възстановяването на щитовидната жлеза.

Опитайте и направете тези пет най-ефективни упражнения за укрепване на важния орган на ендокринната система. Те са полезни не само за хората (най-често жените), които страдат от проблеми с щитовидната жлеза, но и за всеки, който иска да укрепи здравето си.

Матсясана, или позната още като Поза Риба

Това е една от позициите, която позволява да се активира не само щитовидната и паращитовидната жлеза, но и цялата ендокринна система. За да извършите упражнението, трябва да лежите на гръб. Огъвайки коленете и притискайки краката към пода, трябва да подпъхнете ръцете си под най-горната част на бедрата, така както е показано на снимката.

След това трябва да вдишате и да повдигнете горната част на гръдния кош. Следващата стъпка е да се издърпа главата назад. В това положение трябва да останете между 15 и 30 секунди.

Ущрасана, или известна още и като Поза Камила

Този специален асан помага за подобряване функционирането на щитовидната жлеза и на половите жлези. Също така, той е изключително полезен за гръбначния стълб и при нарушения на пикочо-половата система.

За да извършите упражнението възможно най-правилно и ефективно, е необходимо да коленичите и да фиксирате краката спрямо ширината на таза, или ако ви е по-удобно и сте по-гъвкави – на раменете. След това е необходимо да се наклоните назад и да сложите ръцете си върху петите. Главата също се изпъва назад. В това положение трябва да останете за 30 секунди и да се опитате да дишате гладко.

Бхуджасана, която може да запомните лесно и като Поза Кобра

Тази поза има мощен ефект върху човешката хормонална система. Тя стимулира функциите на надбъбречните жлези и има благоприятен ефект върху функционирането на гениталните органи.
Древните традиции казват, че Бхуджасана има за цел да запали вътрешен огън в човека и да събуди силата на Кундалини.

За да изпълните правилно асана, трябва да легнете на пода с лице надолу и да застопорите краката, като спирачки.

След това сложете ръцете си под раменете и бавно повдигнете тялото. След като извърнете главата назад, трябва да останете в тази позиция за няколко цикъла на вдишване и издишване.

Саламба Сарвангасана или Поза Свещ

Саламба Сарвангасана е особено полезна за хората, които страдат от респираторни заболявания. Също така, позицията Свещ е важна за жлезите с вътрешната секреция.

За да извършите това класическо упражнение, е достатъчно да лежите на гърба си и да издърпате краката си до корема. След това трябва да вдигнете таза от пода и да се подпрете с дланите на ръцете, за да изтеглите краката. Продължителността на асана е 5 минути.

Халасана – Поза Рало

Помага за укрепване и подмладяване на нервната система на тялото. Активно стимулира хипофизната жлеза, както и жлезите с вътрешна секреция.

За да изпълнявате правилно упражнението, трябва да лежите на гърба си и да опънете ръцете си зад главата. След това с издишване, без помощта на ръцете, издърпайте коленете си над гърдите и дръпнете краката зад главата. С ръце подпрете гърба. Когато станете достатъчно гъвкави, може да издърпате ръцете до тялото. Трябва да останете в тази позиция поне една минута.

Вижте клипа, от който може подробно да се информирате как точно се правят тези толкова полезни упражнения.

ти лайф - чай за щитовидната жлеза
Билков чай ТИ ЛАЙФ – за здрава щитовидна жлеза

Важно е да се знае, че такива упражнения са противопоказани за хора, страдащи от хипертиреоидизъм, гръбначни заболявания, наранявания на коляното, високо или ниско налягане.

Здраве за вас и вашите близки! Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си в социалните мрежи.

При проблеми с щитовидната жлеза помага и чаят ТИ ЛАЙФ.

Източник: yoga-good.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *