Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОЛИ НАЛ ЕКТОИН / OLY NAL ECTOIN

Съдържа ектоин, морска сол, вода, фосфатен буфер

Предназначение

оли нал ектоинОЛИ НАЛ ЕКТОИН е назален спрей за терапия при запушен нос и сухи назални лигавици. Препоръчва се като съставка от комплексно лечение при простуда и грип, при проблеми с носоглътката и синусите. В качеството си на хипертоничен солен разтвор ОЛИ НАЛ ЕКТОИН освобождава отока на носната лигавица, като активира изхвърлянето на излишната течност и по този начин бързо освобождава носовите проходи и облекчава дишането. Едновременно с това разтворът действа успокояващо и създава условия за ускорено протичане на възстановителните процеси.

Активна съставка на продукта е аминокиселината ектоин, която балансира водния състав на тклетките; извлича излишната течност, успокоява и подобрява антибактериалната устойчивост на клетъчните мембрани. За фармацевтични нужди ектоинът се произвежда лабораторно от бактериални култури.

Как се приема

Прилагането на ОЛИ НАЛ ЕКТОИН става лесно благодарение на стандартната спрей ампула. С помощта на опростения механизъм във всяка ноздра се впръскват по 1-2 дози от разтвора няколко пъти дневно. Дозата в рамките на един ден трябва да бъде определена от лекуващия, като се отчита възрастта на пациента; продуктът е за деца над 6 години и за възрастни. При децата на 6-10 години апликациите се правят с помощта на възрастен.

Приложението на спрея трябва да донесе облекчение в рамките на 5-7 дни. Ако това не се случи, трябва да се коментира с лекуващия друга терапия за болестните симптоми.

Възможни нежелани ефекти

Няма информация за негативни последици от прилагането на ОЛИ НАЛ ЕКТОИН назален спрей. Ако все пак пациентът забележи проява на необичайни симптоми след апликациите с ОЛИ НАЛ ЕКТОИН, трябва да се консултира с медицинско лице. Не са изключени алергични реакции, изразени в парене, оточност на назалната лигавица, обриви в зоната около носа и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Назалният спрей не се прилага при алергични прояви, свързани с неговите съставки.

ОЛИ НАЛ ЕКТОИН не се използва при лечението на деца под 6 години.

Бременни и кърмачки прилагат спрея само след консултация с лекар.

Продуктът не се използва след травми и хирургични интервенции.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ОЛИ НАЛ ЕКТОИН, които са имали негативен ефект върху здравето на пациент. Въпреки това пациентът, който приема да се лекува с този продукт, следва да информира за всяко средство, което е приемал или продължава да приема и до момента. Преценка за безопасно съвместяване на лекарствата може да направи единствено специалист.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *