Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 изпробвани рецепти с аспирин – заличава кожните петна, възстановява косата

Тук ще научите доказано работещи рецепти с аспирин за избвелване на кожни петна и най-разлчни кожни проблеми

Вероятно сте чували, че можете да използвате аспирина за много други неща, освен за намаляване на болката и понижение на температурата. Истината е, че този медикамент има безброй полезни приложения.

В следващите редове ще ви запознаем с някои от тях:

1. Заличава кожните петна

Аспиринът съдържа мастноразтворима съставка, която се влага в производството на кремове за изсветляване на кожата.

Същата тази съставка е неизменна част и от средствата за почистване на кожата.

рецепти с аспирин
Полезни рецепти с аспирин

Стрийте седем таблетки аспирин и добавете 1 с.л. пчелен мед и 3 с.л. кисело мляко. Почистете предварително кожата на лицето и шията и нанесете сместа. След като подейства в продължение на 15 минути, отмийте я с хладка вода.

Можете да сте сигурни, че след тази маска кожата ви ще стане гладка и сияйна. Освен това тя намалява белезите и петната и има лек матиращ ефект. Благодарение на нея ще предпазите и порите от запушване.

Глобал Хелт Анти-пигмент
Глобал Хелт Анти-пигмент – крем за премахване на пигментни кожни петна

2. Облекчава ухапванията от насекоми

За да намалите сърбежа и подутината от ухапването от насекомо, достатъчно е да разполагате с аспирин. Стрийте една таблетка аспирин на прах и го разтворете в 1 с.л. вода. С разтвора намажете засегнатия кожен участък. След няколко минути ще облекчи значително положението.

3. Гладки пети

Премахването на мъртвите клетки от петите и придаването на копринена мекота не е мисия невъзможна. Нужни са ви седем таблетки аспирин, стрити на прах. Към тях добавете 1/2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Нанесете получената смес върху ходилата и ги покрийте с топла кърпа. След 10 минути отстранете твърдите участъци от кожата с помощта на пемза.

Ще останете приятно изненадани от копринената мекота, която ще придадете на петите си.

4. За възстановяване на косата

Увредената коса може да се възстанови много бързо и лесно с помощта на аспирин.

Разтворете един блистер аспирин в чаша с топла вода.

Получената смес нанесете по цялата дължина на косата, която предварително сте измили. Оставете я да действа в продължение на 15 минути и я отмийте.

5. Намалява акнето

Освен за всичко останало, можете да използвате аспирина за значително намаляване на акнето. Аспиринът притежава мощни противовъзпалителни свойства, благодарение на които облекчава раздразнената кожа.

Натрошете 2-3 таблетки аспирин и ги разтворете в прясно изцеден лимонов сок. Нанесете получения еликсир върху засегнатите участъци. Оставете го да подейства 5-10 минути и отмийте с хладка вода. След прилагане на тази процедура не излагайте кожата си на пряка слънчева светлина.

Източник:woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *