Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Немски лекар разкрива: Ето какви са причините за рака на гърдата и на дебелото черво!

Хаузен твърди, че основният риск се крие в говеждото месо и млякото

Известният германски лекар Харалд цур Хаузен, който е носител на Нобелова награда, разкри причинителя на два от най-разпространените видове онкологични заболявания – рак на гърдата и рак на дебелото черво.

Той посочва, че вирус при кравите, който е изследван твърде малко, може да се окаже причина за коварните заболявания. Според него домашните животни може би ще се окажат пряката причина за появата на рак на дебелото черво при хората.

причините за рака на гърдата
Харалд цур Хаузен, носител на Нобелова награда

Специалистът споделя, че екипът му разполага с експериментални данни, които подкрепят тази хипотеза. На този етап обаче те все още не са потвърдени.

Друг екип учени пък посочва, че честата употреба на т.нар. червено месо (свинско, телешко, говеждо, конско и овче) повишава значително риска от появата на рак на дебелото черво.

Според Хаузен обаче основният риск се крие в говеждото месо и млякото!

Той смята, че основната опасност при червеното месо и в частност при говеждото се крие в това, че се приготвя на скара и по този начин се превръща в канцерогенно.

Странното в случая е, че Хаузен пропуска една съществена подробност. Същите канцерогени се образуват и при пърженето на пиле и риба. Но най-голямата опасност се крие в това, че хората масово смятат тези меса за полезни. Консумирани по този начин, пилето и рибата също увеличават значително риска от появата на рак на дебелото черво.

Хаузен посочва един доста интересен факт. Той разкрива, че при провеждането на проучването е посветил немалко време на факта, че в Монголия се консумират солидни количества говеждо месо. В същото време обаче там ракът на дебелото черво се среща твърде рядко.

Подобно е и положението в Индия, където по религиозни причини говеждото месо е почти изхвърлено от менюто или се консумира твърде рядко.

Прави обаче впечатление, че нивото на колоректален рак се е повишило рязко след края на Втората световна война. Докторът е убеден, че това се дължи на драстично увеличения внос на червено месо там.

В заключение той посочва, че е изследвал проби от кръв и мляко от крави. Резултатите му дават повод да смята, че неизвестен вирус може да е причинител на коварните заболявания.

Източник:fakty.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *