Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правилата на д-р Стивън Хоукс – вижте как този мъж свали 22 килограма без глад!

Лесно отслабване без гладуване

Интуитивното хранене е един от най-големите хитове, който завладя целия свят. Да хапвате точно каквото искате и когато искате – без да се тъпчете, може да ви отърве от много излишни килограми.

Концепцията е простичка – тялото най-добре знае от какво точно има нужда. Ето защо привържениците на този режим на хранене, както и много диетолози застават зад тази идея. Все някога ви се е случвало в 11 вечерта да ви се доядат крекери, нар и домат или пък още по-абсурдна комбинация от храни.

Принцип

Доктор Стивън Хоукс разработва основните принципи на интуитивното хранене и основният е – не яж, когато не си гладен! На всички ни се е случвало просто да поемаме „празни“ калории, докато сме пред компютъра или телевизора. Става дума за не особено полезни храни, след които огладняваме почти веднага.

д-р Стивън Хоукс
Д-р Стивън Хоукс свалил 22 кг без глад

Случвало се е и да дояждаме някоя порция, просто за да я довършим или за да не я хвърляме. При стрес или други негативни емоции много жени посягат към „утешителното“ хранене и се тъпчат с вредни храни. Има още много такива навици, които могат да бъдат изредени. Ако се вслушаме наистина в тялото си обаче – лесно можем да разберем какво ни казва и кога изпитваме истински глад. Дори в хапването на неща като чипс от време на време няма нищо лошо, понеже това може да бъде сигнал, че в организма липсва натрий. Той е от ключово значение за водния баланс и е важен също за обема на кръвта, за регулирането на кръвнoто налягане, както и за прoвеждане на нервните импулси.

Мъчение

Самият д-р Хоукс страдал от наднормено тегло и се измъчвал постоянно с диети. Когато започнал да се храни интуитивно и да открива принципите на този режим – свалил 22 килограма! Ученият призовава да забравите за диетите (когато не става дума за медицинска нужда от тях). С тяхното отпадане ще изчезне и чувството за вина и провал, което настъпва след всеки крах в спазването им. Друго много важно според д-р Хоукс е да се научите да уважавате своя глад.

Давайте на тялото си адекватна доза храни от всички групи – въглехидрати, протеини и мазнини. Не допускайте да прегладнеете, защото това отключва желание за преяждане. Щом ви хрумне „искам да си обеля една мандарина“- направете го веднага, не чакайте. Много важно е да се научите да ядете само за утоляване на глада. Хапнете малко и изчакайте – чувството за ситост понякога се забавя и до 15 минути!

Примирие

Обявете пълнo примирие във вашите битки с храната, съветва още ученият. Дайте си пълно разрешение за ядене, защото ако вие си повтаряте, че не може и не трябва да ядете определена храна, с времето това се превръща в неконтролируема жажда за точно тези храни. От там насетне резултатът е ясен – преяждане и излишни килогрaми.

ПРАВИЛАТА НА Д-Р СТИВЪН ХОУКС

#Скала за ситост

Вслушвайте се в сигналите на организма си. Обърнете внимaние на това как се чувствате в тези моменти, когато сте комфортно сити. Направете кратка пауза по време на хранене и обърнете внимание на вкуса на храната и на нивото ви на ситост в този момент. Ползвайте и следната скала – ако 1 е „умирам от глад“, а 10 е „преядох“, то винаги спирайте на 5 или 6.

#Превърнете, го в ритуал

Храната е удоволствие! Позволете си да се насладите – направете обстановката, в която се храните, приятна – запалете свещи, купете красиви чинии и салфетки, а ако сте в офиса – носете си красиви прибори, пуснете си приятна музика и т.н. Яжте бавно, късче по късче и усетете истинския вкус на храната.

#Не вървете срещу генетиката

Ключът към успеха е да сте наясно със своето тяло. Ако действително имате по-едър кокал, както се казва, то не упорствайте да се стопите до манекенски размери. Сприятелете се със себе си и с това, което сте – научете се да се уважавате и харесвате. Осъзнавайки, че тялото ви е едно от достойнствата ви, вие сами ще поискате да го усъвършенствате.

#Фитнесът е избор

Смачкването от тежки тренировки също не е добра идея. Както храненето, така и физическата активност трябва да е според вкуса и желанията ви, трябва да изпитвате удоволствие от движението. Много хора зарязват фитнеса след седмица-две тренировки просто защото той може да бъде скучен. Опитайте вместо това нещо, за което мечтаете отдавна – салса, плуване, пилатес…

Източници:Телеграф,nbcnews.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *