ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко токсични са препаратите за миене на чинии?

Въпросът „Колко токсични са препаратите за миене на чинии?“ няма еднозначен отговор. Не може и да има

миене на чинии
Не може и да кажем, че „препаратът Х, за миене на чинии, е по токсичен от препарата Y“. Това би било неточно.

От друга страна, не можем да препоръчаме използването на съдомиялни, защото не всеки може да си го позволи. Но е факт, че тези улесняващи живота на домакините машини имат много, ама наистина много повече плюсове, отколкото минуси.

Има ли безопасен начин за миене на съдове?

Да, безопасен начин за миене на чинии има. Топла вода и възможно по-простичък и обикновен препарат за измиване на съдове. Забравете за онези, които само с една капка измиват всички мазнини. Първо – това не е вярно. И второ – всички магически работи, които прави, са за сметка на немалкото токсични вещества, вредни както за нас, така и за природата.

Вземете бутилка течност за миене на съдове и прочетете състава. Прочетохте ли го? Сега си представете, че всички тези съставки отиват в храносмилателния тракт, а от там в кръвния поток и се разпространяват по цялото тяло. Не винаги сме в състояние да изплакнем добре съдовете, и по тях почти задължително остава нещо от препарата.

Ето и част от съставките, които почти всеки препарат за миене на съдове има

Натриев лаурет сулфат

Изсушава кожата. Токсичен. Причинява нарушение на хормоналния баланс, както и на репродуктивните органи. Деструктивно засяга ДНК-то на клетките. Ето какво пише натриевия лаурет сулфат в Уикипедия: Поради взаимодействието с другите съставки на детергенти и шампоани, може да образува канцерогенни нитрати и диоксани, които могат да влязат в човешката кръв.“

Пропилен гликол (пропилен гликол)

Много лесно се абсорбира в кожата и след това в кръвта. Токсичen за цялото тяло. Причинява често алергични реакции.

Феноксиетанол (феноксиетанол)

Токсичен. Дразни дихателната система и кожата, уврежда нервната система и мозъка.

Диметилам

Диметиламинът е производно на амоняк. Излишно е да казвамe, че е изключително токсичен. Особено за вашите ястия.

Метилизотиазолинон

Консервант за удължаване срока на годност. Освен това и той е силен алерген.

Плюс парфюми, бои и други консерванти.

Можете да използвате гумени ръкавици, за да защитите кожата на ръцете си, но как можете да предотвратите навлизането на тези вещества в храносмилателния тракт? Не винаги добре измитата чиния означава, че е чиста.

Колкото повече се опитваме да улесним живота си, толкова повече го усложняваме. Пробвали ли сте да измиете чиния, в коят е бил сервиран обяда ви с най-обикновена гъба и сол? Почти същото е като с това да сложите на гъбата някакъв прескъп препарат за миене на чинии. Да, солта не мирише и има вероятност малко да понадраска чиниите ви от Дуралекс. Но, какво от това… Поне ще знаете, че не обременявате излишно организма си с вредни токсини.

Ако солта не ви устройва – купете си съдомиялна. А ако и това е непосилно за вас – не забравяйте, че колкото по-прост е състава на едно средство (без значение дали е за миене на чинии или за лечение), толквоа е по-ефикасно!

Източник: Азбука на здравето, azbyka.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *