ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всяка сутрин, на празен стомах, той изяжда две малки парченца сланина – вижте защо!

Полски диетолог изяжда по две малки парченца сланина всяка сутрин. След като разберете защо, и вие ще направите същото

сланина

Неговото име е Ян Квашневски. Той е известен полски диетолог и терапевт. Ян Квашневски е разработил напълно необичайна диетична система за отслабване, която подкопава всички основи на диетиката. В нея той комбинира здравословна и вкусна храна без ограничения. За разлика от колегите си, Квашневски не поставя забрана на мазнините, а по-скоро препоръчва включването в диетата на полезни мазни храни. Струва си да се отбележи, че този човек се занимава със здравословно хранене повече от 30 години.

Какви са основните принципи на „мазната“ диета ? Днес ще ви разкажем как може да се храните здравословно и да отслабвате по метода на Квашневски.

Ползите от мазнините за тялото

ПРАВИЛАТА НА ДИЕТАТА КВАШНЕВСКИ

1. Ползи от диетата

Тази диета се препоръчва за хора с проблемно ниво на кръвната захар, бъбречно заболяване или проблеми със сърдечно-съдовата система. Ян Квашневски казва, че менюто е предназначено не само за отслабване, но и за правилното функциониране на вътрешните органи.

2. Основни препоръки

Експертът извежда 2 прости правила, благодарение на които организмът се реконструира за едно по-добро функциониране.

Правило Първо: Човек трябва да се фокусира върху храненето, и в същото време да бъде в спокойна среда. Не можете да говорите, да гледате телевизия, да четете вестник. Необходимо е да се изключат всички дразнещи фактори.

Правило Второ: Много важен аспект е почивката след хранене. Тя трябва да бъде 15-30 минути, а физическата активност е възможна само 2 часа след хранене.

3. Някои пояснения

Полският диетолог твърди, че храната трябва да се състои от протеини и мазнини от животински произход. Храненето включва различни видове месо, свинска мас, както бекон и карантия. Квашневски съветва да се изключат или да се ограничи консумацията на плодове и зеленчуци, тъй като те съдържат много вода и претоварват тялото с допълнителна работа.

Също така авторът на диетата е сигурен, че човек трябва да се откаже от брашното, с изключение на пълнозърнестото, както и от всички зърнени храни. Той обосновава това с факта, че целулозата не се абсорбира от тялото, което означава, че изобщо не се нуждаем от нея. Както и от всички допълнителни „подобрители“, които включват обичайните тестени храни.

Менюто се състои от храни като: яйца, сланина, крехко червено месо, млечни продукти (сирене, кисело мляко), зеленчуци, съдържащи скорбяла, пълнозърнест хляб.

4. Примерно меню на диетата Квашневски

Закуска: две бъркани яйца или яйца на очи, парче пресен хляб и чаша чай, подсладен с мед. В този случай хлябът може да се потопи в мазнината, образувана по време на пърженето.

Обяд: 150 г месо по избор, приготвено на пара или варено, пресни или кисели краставички.

Вечеря: купичка мляко или омлет от белтъци с гарнитура от пресни домати или салата от моркови със зелена ябълка.

Полският диетолог не определя определена времева рамка за спазване на диетата. Според него човек може да премине на този режим на хранене тогава, когато има нужда. В допълнение, горното меню е приблизително. Диетичният план се формира в зависимост от предпочитанията на човек.

Няма разрешени или забранени храни, казва Квашневски. Има мярка. Може би за някои този диетичен план е неразумен. За други – неподходящ. Но, ако ограничите и разнообразите (като вид) месото (до 150 грама на ден) ще разберете, че това е нищо, в сравнение с неразумната всекидневна консумация на храни от всякакъв вид.

За да се подобри ефекта, е необходимо да се изяждат две малки парчета шарена сланина всяка сутрин, на гладен стомах, в продължение на десет дни.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Диетологията предлага много възможности за отслабване. Всеки човек е индивидуален. За някои такъв режим на хранене може и да е полезен, но за друг да е противопоказен. Винаги слушайте здравето си и вижте как реагира тялото ви. Следете как се променя общото ви здравословно състояние и задължително се консултирайте с лекар, преди да правите каквито и да е промени, по отношение на храненето.

Източник: zdorovko.info

Холимин
ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *