ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Шигеаки Хинохара: Не разболявайте тялото с прекалено строга схема на хранене и сън!

Д-р Шигеаки Хинохара е японски лекар, доживял до 105 години. И въпреки преклонната възраст, е работил в клиниката до последния си ден

Шигеаки Хинохара
Днес ви предлагаме съветите на д-р Шигеаки Хинохара за здрав и щастлив живот.

Както знаете, Изтокът е истински извор на мъдрост. Япония и нейните жители винаги са будели респект у нас, европейците. Доктор Шигеаки Хинохара е живял щастливо 105 години, работейки в клиниката до последния ден. И няма как да не си зададем въпроса как тези дребнички и вечно усмихнати хора постигат всичко това?

Препоръките на японския лекар за щастлив живот са изпълнени с простота и безгранична мъдрост. Прочетете съветите за живота и здравето от д-р Хинохара и ги приложете на практика, ако можете.

Тайната на щастливия и здрав живот

1. Забавлявайте се!

Усещането за радост носи повече полза от съня и храната. Ето какво пише д-р Хинохара за това: „Човек не получава енергия от храната или съня, а от забавлението. Спомнете си как като деца ние се забавлявахме толкова много, и с такава радост, че забравяхме да ядем. А често не се нуждаехме и от сън… При възрастните е същото. Не разболявайте тялото си с прекалено строга схема на хранене или сън.“

2. Хранете се като японец

Тайната на дълголетието на японците е в умерена консумация на храна. Чаша кафе на сутринта, мляко или портокалов сок със зехтин – това е цялата закуска. Можете да пропуснете обяда или да го направите минимален. Ако сте заети с нещо полезно, нямате нужда от храна. За вечеря – по-добре зеленчуци, риба и ориз. Използването на месо трябва да бъде ограничено до два пъти седмично, като 100 грама е напълно достатъчно, смята лекарят.

3. Алцхаймер ли? Нямах време за него!

Това казва японският лекар, когато става дума за тази толкова опасна и разпространена болест. Старческата деменция стои далеч от хора, които не спират да учат.

Д-р Шигеаки Хинохара е провеждал минимум 150 лекции годишно. Продължителността на всяка една от тях – до един час и половина. И през цялото това време той говори пред публиката прав, без да чете, и без да загуби мисълта си, въпреки честите прекъсвания.

4. Лекарите не могат да излекуват всичко!

„Когато един лекар препоръчва да направите някои тестове и изследвания, или да извършите операция, попитайте го: би ли направил същото и за децата си, за съпругата му или за други негови близки роднини?“

Това изявление на лекаря има силни нюанси. Медицината с търговска цел е престанала да бъде панацея. Защо човек трябва да страда ненужно, ако не може да бъде излекуван? Понякога любимата музика или животните помагат по-добре от опитните лекари.

5. Болката не е задължителна!

В съвременните болници трябва да има повече забавление: музика, танци и терапия с домашни животни. Арт терапията също помага за по-бързото оздравяване. Ако има какво да отклонява вниманието от болестта, тя бързо ще отшуми.

6. Науката като изкуство

Научните формули, дефиниции и фрази не могат да помогнат на болния човек. Болестите са тясно свързани с човешката душа. Всички хора са различни и подходът към лечението трябва да бъде индивидуален.

7. Да живееш дълго е чудесно!

Наслаждавайте се на живота всяка минута и всеки миг. Нека новия ден бъде по-добър от предишния. Спомнете си за другите хора, особено онези, които са навършили 60 години – родители, близки, приятели. Помагайте на всички, доколкото е възможно. Няма нужда да изисквате нищо в замяна. Вие сте живи и сте в състояние да помогнете – това е най-голямото признание!

Източник: www.inflora.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *