ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ефирна като балерина: менюто на Мая Плисецкая ще ви направи не само слаби, но и по-здрави!

Мая Плисецкая е име, което няма нужда от допълнително представяне. Като балерина тя беше звезда на Болшой театър

балерина

А като личност – Мая Плисецкая е вдъхновение на няколко поколения момичета, които искат да бъдат част от магията на балета. И то не само в Русия, но и в цяла Европа, и по света.

Да бъдат толкова елегантни, красиви и ефирни, като балерини, е мечта не само на малките момиченца. Идеята за идеална фигура на балерината се формира още през XVIII век. Мари Ан Камарго е балерина от Франция, която става звезда в момент, когато балетът, такъв какъвто го познаваме сега, тепърва започва да добива популярност. Всяка млада танцьорка искала да бъде като Мари и да танцува с нея на една и съща сцена. Било време, когато трупата дори отказала да приеме онези, които са били по-тежки от примата.

Минали са почти три века оттогава, но стандартите за балерините не са се променили. Днес експертите твърдят, че ако индексът на телесна маса не надхвърля нормалния диапазон, тогава всичко е наред и не трябва да променяте нищо. Но дори когато порасне, жената продължава да мечтае. Не за сцена, и не за кариера, а за фигурата на балерината. Специални правила за хранене, дни на разтоварване, диети – това е начин на живот на всяка балерина от ранна възраст и дори след пенсиониране.

7 правила за хранене на всяка балерина

1. Без сол

Като цяло, балерините не купуват готови продукти, защото в тях има много излишна сол. Всичко, което консумират през деня, те приготвят сами у дома.

2.Повече вода

За деня балерините трябва да изпият поне 2 литра вода. Дори да си даваме такова обещание, ние сме склонни да забравим за още това в средата на деня. Балерините споделят една тайна: поставете малки бутилки с вода на места, на които постоянно ще са пред очите ви. Така няма да забравяте да пиете вода, когато е необходимо.

3. Супата е отделно ястие

За балерините супата не е онова, което повечето от нас хапват преди основното ястие. Супите и всякакви други течни храни имат положителен ефект върху метаболизма и могат да ускорят изгарянето на мазнините.

Професионалните танцьори съветват да хапвате само супа, и нищо друго поне в следващите два часа.

4. Наполовина

Не се отказвайте от онова, което обичате, но и не прекалявайте. Просто изяжте половината. Така, без да променяте диетата, ще ядете по-малко. Да се ​​справим с лошите навици веднага е много трудно. Ето защо можете да приготвите една порция, спагети например, но я изяжте на два пъти: половината на закуска – у дома, а втората – на работното място. Така стомахът няма да се претовари.

5. Любими храни

Балерините не отричат, че им се случва да хапнат шоколад или пържени картофи. Не се отказвайте от шоколада, картофите и други любими храни, но вместо 100 грама шоколад, изяжте само 50. Всичко вредно – само от време на време и наполовина.

6. Хранене по всяко време

Да, яденето през нощта е вредно. Но, всеки човек има различен график. Танцьорките, например, имат само две хранения – сутрин и вечер. През останалото време хапват различни плодове и зеленчуци, или салати.

7. Китайска и японска кухня

Тази храна е много вкусна и невероятно полезна: водорасли, пресни зеленчуци, месо, гъби, морски дарове. И все пак – добре ще е да е без консерванти и мазнини.

Менюто на Мая Плисецкая

Един от най-известните и успешни балерини на 20-ти век винаги е била много внимателна по отношение на теглото си. Дори в напреднала възраст тя успя да поддържа тялото си във форма . Как? Самата Мая Плисецкая се пошегува, че нейният режим може да бъде описан с две думи: Не яжте!

Какво НЕ включва менюто на Мая Плисецкая, под каквато и да е форма : яйца и месо, млечни продукти, захар и кафе, както и брашно или тестени изделия.

Какво можете ДА ядете: всички зеленчуци (с изключение на картофи), риба, всички плодове (но не и банани) и зърнени храни (семена).

За закуска Мая Плицетская предпочиташе овесена каша, като повечето танцьорки.

За обяд – едно от двете: зеленчукова супа или зеленчукова салата.

Риба с гарнитура – за вечеря.

Що се отнася до закуската, известната балерина винаги е избрала плодове или зеленчуци.

Преди представление

Когато е било необходимо да загуби няколко килограма преди представление, Мая Плисецкая минава на 7-дневна диета. Между другото, тази диета позволява да се постигнат фантастични резултати.

Разтоварващ ден 1: през целия ден пийте доматен сок – чаша за закуска, 2 чаши за обяд (можете да ядете 80 грама черен хляб), чаша за вечеря. Разтоварващ ден 2 : през целия ден пийте кефир – чаша за закуска, 2 пъти повече за обяд, чаша за вечеря.

През останалите пет дни – овесена каша за закуска, зеленчукова супа за обяд, зеленчукова салата за вечеря.

Главно меню

Закуска: 70 грама извара. Може да се смесва с плодове. Като алтернатива, можете да приготвите овесена каша без сол, сварена с вода.

Втора закуска: чаша сок от цитрусови плодове, кисело мляко.

Обяд : салата от зеленчуци, варена риба.

Следобедна закуска: зеленчукова супа.

Вечеря: зеленчукова салата със зеленчуци или задушени зеленчуци.

Както сами разбирате – изборът е прост. Може да спазвате правилата за хранене на балерините през цялото време и само от време на време да спазвате диетата на Мая Плисецкая.

Във всеки случай – резултатът е гарантиран.

Споделете тази статия с приятелите си, защото всеки заслужава да бъде известен, ако не като танцьор, то поне като собственик на идеални форми.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *