Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 12: Прочетете най-добрите съвети за здрава кожа и коса през зимата!

Супер съвети за здрава кожа и коса през зимния сезон

Както през лятото кожата ни се нуждае от специални грижи, така и зимният сезон си има своите правила, които ще помогнат на кожата ни да запази младия си и сияен вид въпреки студа, дъжда и вятъра…

1. Защитете кожата

Предоставете двойна защита на кожата си през зимата, като първо нанесете лек крем, а след това използвате и подхранващ. Тази комбинация ще я „нахрани“ в дълбочина. Употребата на серум е задължителна, съветват дерматолозите, защото този продукт притежава концентрирана формула с микромолекули, като по този начин прониква по-бързо в кожата и обновява нейния сух повърхностен слой.

здрава кожа
Съвети за здрава кожа и коса през зимата

2. Магическото масло

Маслото, добивано от т.нар. орех на инките (Inca Inchi) е почти непознато у нас, но по света има многобройни почитатели. Произхожда от перуанска Амазония и местните жители от векове го използват с лечебна цел. Съдържа над 48% Омега-3 и около 36% Омега-6 мастни киселини, както и витамините А и Е. То е от най-добрите козметични избори, когато става въпрос за суха, повехнала и дехидратирана кожа. Отличен продукт е и за хора, склонни към кожни алергии и дерматити.

3. Сменете подхода

Вятърът и високата влажност са главните виновници, заради които през зимата косата губи еластичност и блясък. Променете обичайния ред, в който миете косата си – първо третирайте с регенериращ продукт, който ще хидратира и задържи влагата в косъма, и чак след това измийте с шампоан. По този начин ще имате коса, пълна с блясък и сила.

4. За прекрасен тен

Забравете за автобронзантите, които придават тен, сякаш току-що сте се завърнали от море, защото ще изглеждате не само фрапиращо, но и с няколко години по-стари. Спрете се на нежни озаряващи продукти, например крем-гелове или лосиони, съдържащи светлоотразяващи пигменти, които постепенно придават тен на кожата. Те не само ще ви дарят с прекрасен загар, но и ще хидратират кожата ви и няма да оставят петна по дрехите, както правят автобронзантите.

5. Нахранете устните

Пробвайте новите матиращи продукти за устни, направени на водна основа, които овлажняват нежната кожа през целия ден, или се спрете на балсами с подхранващи съставки, като масло от карите или манго.

6. Защо продуктите 2 в 1 са най-добри?

Нашите нокти абсорбират водата сто пъти по-бързо от кожата, но също толкова бързо я губят. Ноктите са особено чувствителни на температурни разлики и студ, ето защо бързо се дехидратират и стават склонни към образуване на пигментни петна. За да избегнете подобни проблеми, редовно използвайте кремове 2 в 1, които ще възстановят кожата и ноктите на ръцете. Те съдържат комбинация от подхранващи съставки, които заздравяват структурата на ноктите и защитават чувствителната кожа на ръцете и кожичките около ноктите.

Редовно използвайте лак за бърз растеж или против начупване, но може да пробвате и лимонов сок, който ще направи ноктите ви по-здрави и силни.

7. Спазвайте правилото на 15-те минути

Когато навън захладнее, време е да се насладите на топла вана или душ, но за не повече от 15 минути. След това кожата губи способност да задържа влагата и започва бързо да се дехидратира. За да избегнете този проблем, преди да влезете във ваната или под душа, намажете се с тънък слой масло за тяло. В края на ритуала вземете кратък хладен душ, за да стимулирате кръвообращението.

8. Добра хидратация

Ако искате да проверите колко добре хидратира вашият лосион или крем за тяло, приложете следния трик: топнете си пръста в крема и го извадете – по-добре е продуктът да има гъста консистенция, отколкото да се стича по пръста ви.

9. Подходящият грим

Когато става въпрос за водоустойчив грим, професионалните гримьори препоръчват да го използваме най-вече през лятото. Но и през дъждовните месеци той е незаменим, ако искате да изглеждате безукорно от сутрин до вечер.

10. Пудрата – вашият най-добър приятел

Недостатъчното светлина през зимата оказва негативно влияние и върху кожата, която става сивкава и уморена. Пудрата обаче има магическата способност да ни кара да изглеждаме по-млади. Тайната е в правилния избор на цвят: за да определите вашата тоналност, ощипете се по бузата и спрямо този цвят изберете нюанса на вашата пудра.

11. UVA защита за кожата

Ако мислите, че зимното слънце е безобидно, лъжете се. Вредното слънчево излъчване е факт, дори когато навън е мрачно, защото лъчите проникват през облаците и оказват състаряващ ефект върху кожата. Така че дори през зимата не излизайте от къщи, без да сте нанесли крем със слънцезащитен фактор.

Дерматолозите препоръчват през студеното време да използваме кремове, съдържащи витамините А, С и Е, които освен че са мощни антиоксиданти, подхранват кожата, придават й сияен вид и едновременно с това притежават слънчезащитен фактор.

12. Шапката предпазва косата

През студените месеци косата се нуждае от допълнителна защита. Ето защо носенето на шапка или качулка е от съществено значение. Някои жени се отказват от шапките, защото развалят прическата им. Решение на този проблем е да срещите косата си наобратно и когато свалите шапката, да я прехвърлите на другата страна – така косата изглежда по-буйна.

Източници:Журнал,woman.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *