Начало / Болести и лечение / Мързелива смес от три съставки връща радостта от движението


Мързелива смес от три съставки връща радостта от движението

Когато минете 40-те, и особено когато дълго време сте обездвижени, радостта от движението я няма

 радостта от движението

Радостта от движението я няма, защото ставането от стола е трудно. И освен трудно, често е съпроводено от болки.

При това положение, първите няколко крачки, които правите, най-често са сковани, малки, трудни и болезнени. Дали има начин да се предотврати това страдание?

Джинджифилът е естествено ефективно лекарство, чиито противовъзпалителни свойства са доказани отдавна. Дори в древен Китай джинджифилът е широко използван за облекчаване на болката.

Джинджифилът помага да се облекчи състоянието на артрит, премахва досадните мускулни болки и главоболието. Помага и при болка в коляното и в ставите на пръстите на ръцете, ускорява и кръвообращението.

Има много начини за прилагане на джинджифил с ползи за здравето. Някой го добавят в храната под формата на прах, друг пие джинджифилов чай сутрин. Днес ще ви предложим едно малко по-различно приложение на джинджифила, което ще ви помогне да ставате от стола без болка, и да се насладите пълноценно на радостта от движението.

Какво е джинджифилов компрес и как да го използвате?

Джинджифилов компрес е ефективен инструмент за лечение на мускулни болки и облекчаване симптомите на разширени вени, навяхвания и дори ревматизъм. Като активна съставка, джинджифилът предизвиква усещане за парене и също така повишава температурата на тъканите. Не се притеснявайте, защото това е начина, по който този полезен корен действа.

Компресираните компоненти проникват дълбоко в кожата и премахват основната причина за болка. Когато колянната става ви боли или имате болка в глезена, ще се почувствате много по-добре, ако поставите джинджифилов компрес върху крака си.

За да подготвите джинджифилов компрес, ще ви трябват следните съставки

70 г корен на джинджифил
2 супени лъжици морска сол
4 скилидки чесън

ПОДГОТОВКА

1. Почистете джинджифила от кората, като преди това го измийте хубаво. Рендосайте го, за да може да го смесите с останалите компоненти.

2. След това обелете чесъна.

3. Смесете джинджифила, чесъна и морската сол в хаван.

4. Внимателно ги счукайте до получаването на гладка маса.

5. Пригответе си фолио с размер, достатъчен да покрие (увие) засегнатото от болката място.

6. Получената маса се прилага върху кожата на мястото, където болката е най-тревожна.

7. Сложете внимателно фолиото и леко натиснете, преди да увиете, за да се разнесе сместа.

8. Ако е необходимо, фиксирайте фолиото с лепяща лента (левкопласт).

9. Ако е възможно, поставете превръзка върху фолиото. Тя ще предпази компреса при шофиране. Носете превръзка, дори и да не отивате някъде през деня.

10. Препоръчваният период за използване на компреса е най-малко 6 часа.

Обърнете внимание на факта, че компресът не се препоръчва за употреба при отворени рани. Той може да помогне само при вътрешни болки в ставите и мускулите.

Джинджифилът е уникално и естествено средство за защита. Той съдържа повече от 12 компонента, които могат да лекуват възпалителни процеси в човешкото тяло.

Джинджифилът намалява чувствителността на нервните рецептори при болка, като действа не по-малко активно от лекарства като аспирин и ибупрофен. Странични ефекти в този случай не са на разположение, което е особено важно при дългосрочно лечение.

Източник: www.spina.ru

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*