ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-мощното лекарство против диабет, лош холестерол и инфаркт – вижте как се приготвя!

Лесна рецепта за приготвяне на полезен ябълков чипс

Тази супер здравословна храна трябва да се консумира от всички! Тя е особено полезна за хората, които са навършили 50 години. Става дума за вкусния ябълков чипс.

Ябълковият чипс, приготвен у дома, е отлична закуска, която бързо елиминира глада и помага за контролиране на диабета и лошия холестерол. Доказано засилва метаболизма и е верен съюзник в борбата с излишните килограми.

Можете да го приготвите у дома и да го консумирате, когато сте на работа, училище или пътувате.

против диабет
Полезният ябълков чипс с канела

Ябълките са богати на пектин, дъбилни вещества и флавоноиди, които спомагат за подобряване на храносмилането. Освен това регулират нивата на холестерола в кръвта.

Изследване, проведено в университета в Оксфорд в Англия, публикувано в British Medical Journal, показва, че консумирането на една ябълка на ден, особено от хора, които са по-възрастни от 50 години, е също толкова ефективен метод в борбата с лошия холестерол и предотвратяване на съдови заболявания, както и редовната употреба на статини (лекарства, използвани за понижаване на холестерола). При това без никакви странични ефекти!

Ябълката е богата на антиоксиданти (полифеноли и пектин). А канелата, с която се поръсва ябълковият чипс, намалява апетита за сладко и понижава нивата на кръвната захар.

Ябълката и канелата са мощни ускорители на метаболизма, които допринасят за изгарянето на мазнините и загубата на излишните килограми.

Ето как се прави ябълков чипс:

3 ябълки
канела на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната за 10 минути на 180 градуса.

Нарежете ябълките и поставете резените върху хартия за печене, като между всеки резен да има празно място.

Поръсете с канела на вкус, но не прекалявайте. Печете ги на слаба температура до готовност. Ще разберете, че чипсът е готов, когато изсъхне напълно и се извие.

Когато се изсушат добре, извадете ги от фурната, оставете ги да изстинат и ги съхранявайте в сухи буркани.

Източник: bonnylady.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *