ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕПТОАКВА / SEPTOAQUA

Съдържа натриев хлорид, магнезиев сулфат, хлориди – калциев и магнезиев, натриев хидрогенкарбонат, пречистена вода

Предназначение

септоакваСЕПТОАКВА е назален спрей – изотоничен стерилен разтвор на минерални соли, предназначен за почистване на носната лигавица и оптимизиране на дишането. Благодарение на спрей формата този разтвор прониква във всяка точка на носната кухина; съдейства за премахването на втвърдени частици и облекчава при възпаление и оток във връзка с алергични пристъпи, простуда или грип.

Освен при болестни състояния, СЕПТОАКВА може да се използва за подобряване на кондицията при потребители със суха носна лигавица, при продължително пребиваващи в помещения с климатик или централно отопление, при професионални натоварвания на певци, шофьори, пушачи.

Как се приема

СЕПТОАКВА назален спрей се прилага чрез впръсквания във всяка ноздра: 1-2 за процедура, няколко пъти на ден. При впръскването да се внимава разтворът да не попада в очите.

Няма данни за негативни въздействия при неволно предозиране.

Една спрей опаковка е предназначена само да един потребител; ампулата не бива да се използва от повече хора от хигиенни съображения.

Възможни нежелани ефекти

Няма информация за проявени от продукта странични ефекти с негативно въздействие за здравето на пациента. Възможни са алергични прояви, провокирани от някоя съставка на продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕПТОАКВА е универсален продукт; продуктът има и вариант за деца с по-ниска концентрация на разтвора. СЕПТОАКВА за деца може да се прилага и при бебета под едногодишна възраст с едно кратко впръскване във всяка ноздра, няколко пъти на ден.

СЕПТОАКВА не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Продуктът не се използва в случаите, когато пациентът не е в съзнание или ако е с нарушени рефлекси за повръщане.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се очакват лекарствени взаимодействия на СЕПТОАКВА, от които да последват опасни за пациента въздействия. Въпреки това използването на продукта трябва да отчита приема на други лекарства.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *