Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Молитва към Света Петка – покровителката на жените, за взаимна любов, успешен брак и раждане на деца

Днес е денят, в който почитаме Света Петка – българската светица и покровителка на жените

 Света Петка
Света Петка е била благочестива жена, която е водила праведен живот. Преподобна Петка, наричана още Българска е живяла през ХІ век.

Житието на светицата разказа, че тя произлизала от знатен род. На дететгодишна възраст Св. Петка чула в храма гласа на Иисус Христос:“Който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва!“. Това бил моментът, в който малкото момиче решило да се посвети на вярат.

След като родителите на Света Петка починали, а нейният брат бил ръкоположен за монах, тя обиколила светите земи, живеейки тихо, скромно и поучително и решила да се посвети на вярата. Тя сменила дрехите си с просешки и често раздавала своето имущество на бедните.

Света Петка Търновска е най-популярната българска светица. Посветени са ѝ много храмове и манастири из цялата страна. Не е случайно, че нейното име носи и храмът в Рупите, издигнат от Ванга.

Казват, че Българската светица дава светлина, вяра и успокоение за онези, които не могат да намерят спокоен пристан в своя живот. Освен това, мощите на светицата са целебни. Те се намират в Митрополитен храм „Сретение Господне“. Там се пази чудотворното тяло на Св. Петка Българска. Храмът се намира в румънския град Яш, и всяка година хиляди българи почитат празника на Светицата, отдавайки почит пред мощите ѝ.

Света Петка, Снимка: Регионален исторически музей град Плевен

Във всеки по-голям български град има храм, носещ името на Света Петка Българска. И не само днес може да отправите молитва към светицата.

Молитва към Света Петка – покровителката на жените, за взаимна любов

„О, Света Петке, смирено ти се моля: покажи ми пътя към искрената и истинска любов, доведи ме до спасение от грях земен, и пази ме от лоши хора. Нека срещам по пътя си само праведни люде. Води ме в Твоята Светлина към вечна и чиста любов и здраве. Отвори очите ми, за да срещнат и да знаят истината, правото чувство и вярната любов. Амин.“

Молитва за успешен брак и раждане на деца

С помощта на тази молитва всяко вярващо момиче жена може да намери истинската любов в живота си и да създаде силно православно семейство.

„Света Петке, ти която си вървяла със слабите, болните и бедните и утешителка на обидените – искам и се моля на теб! Покажи ми правилния път, да се засили вярата ми, и ми позволи да живея в радост и щастие, с любящ и грижовен съпруг. Дай ми благодатта на верен съпруг, здрави деца и спасението на душите ни, за да живеем живот с вяра към нашия Господ и смирено да влезем в небесното царство. Амин!“

Източник: pravoslavieto.com

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – ускорява заздравяването на рани

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *