Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болки в гърба? Няма проблем! Тези упражнения ще ви помогнат!

Тези упражнения , базирани на асани от йога, са много ефективни при болки в гърба. Те са естествени за нашето тяло

болки в гърба

Всяка сутрин след сън, всеки от нас изпитва необходимост да се протегне. По този начин ние несъзнателно правим нещо, което има за цел да изчисти напрежението от нашия гръб.

Ако водите заседнал начин на живот, ако дълго време стоите прави, или пред компютър, това са все позиции, които са виновни за една постоянна болка в долната част на гърба. Затова вземете мерки! Преди да пиете болкоуспокояващи, отделете малко време и направете тези лесни упражнения при болки в гърба.

Упражнения при болки в гърба

1. Легнете на гърба си, поставете малка възглавница или сгъната кърпа под раменете. Дръжте нозете си заедно, вдигнете коленете си настрани, дишането ви трябва да е спокойно. Останете в това положение за няколко минути.

2. Седнете на пети. Поставете голяма, удобна възглавница пред себе си. Легнете върху възглавницата, опънете гърба, така че да е в удобна позиция. Главата е настрани. Направете 10-12 дълбоки и бавни вдишвания и издишвания.

Изправете се протегнете ръце нагоре, отново легнете върху възглавницата, но този път в другата посока. Отново трябва да направите 10-12 вдишвания и издишвания.

3. Махнете възглавницата. Седнете отново на колене и опънете ръцете. те трябва да са малко по-широко разтворени от раменете, така както е показано на снимката. Почувствайте гърба си добре опънат. Поемете дълбоко въздух, изправете се и издишайте спокойно. Повторете упражнението няколко пъти.

4. Застанете на колене и извийте гърба нагоре, под формата на дъга или котешки гръб. Редувайте вдишване и издишване, като при вдишването опъвате гърба нагоре, а при издишването надолу, с леко издадени напред гърди.

5. В същата позиция се опитайте да прокарате лявата ръка под дясната, усуквайки се и допирайки с рамо пода.

Главата е допряна до пода, в странична позиция, за да може да дишате дълбоко

6. Седнете в стойка лотос, вдигнете ръцете си, преплетете пръсти и изпънете ръцете нагоре. Дръжте гръбнака в неутрално положение, като се опитвате да не се огъвате напред, назад или настрани.

7. Като сте в предишното положение, преместете ръцете си напред, като отново сте сплели пръстите на двете ръце. Лицето ви трябва да гледа надолу, гърбът ви да е леко опънат, като котешки гръб. Трябва да усетите леко напрежение между лопатките.

8. Сложете лявата ръка отзад на кръста. С дясната си ръка натиснете дланта на лявата си страна. Издърпайте ухото си към дясното рамо. Това упражнение ви помага да опънете лявата страна на вратà и лявото рамо. След това повторете същото от другата страна.

9. Легнете на пода, изпънете краката и поставете възглавница под кръста. Раменете, както и гърбът ви, трябва да лежат на пода. Трябва да усетите как се опъва предната част на бедрото. Останете така не повече от 5 минути.

10. И последното упражнение е най-приятно. Преместите възглавницата под коленете си и напълно отпуснете тялото в продължение на пет минути.

Тази проста и лесна гимнастика е много полезна за прешлените на гръбначния стълб. Ще се почувствате като нов човек след като отделите само 15-20 минутки на ден за тези релаксиращи упражнения!

Препоръчвайте на приятели тази статия, защото проблемите с гърба са често срещани и доста изтощителни.

Източник: www.spine-health.com

Нанобелт
Коланът „Нанобелт“ елиминира болките в кръста

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *