Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебни бани: освободете краката от умора и болести само за 20 минути

Лечебните бани за крака са несправедливо пренебрегвани от съвременния човек. Чрез тях не само може да се премахне умората, но и да се освободим от токсините

умора

Само за 20 минути на ден може да направим много за здравето не само на нашите крака, но и на целия организъм. Източната медицина препоръчва вечерните бани на краката като превенция срещу много болести, не само за отнемане на умората.

Топлата вода отпуска мускулите, почиства кожата и носи наслада на цялото тяло. Когато не се грижим достатъчно за краката си, походката се променя, налице са болки, както и компромиси в това какви обувки да обуем.

Баните за крака могат да бъдат: лечебни, тонизиращи, почистващи и омекотяващи. Самата процедура е съвсем проста. Но въпреки това е необходимо да се спазват редица правила.

– По-добре е да се правят бани на краката преди сън, за да е налице максимално отпускане.

– Процедурата трябва да се направи веднага след подготовката на сместа, докато водата все още не е охладена. Това ще даде максимален ефект.

– При приготвянето на разтвора, който ще ползвате за баня на краката, е важно да следвате дозата, посочена в рецептата. Отклоненията от това правило застрашават здравословните проблеми на кожата и краката.

– След като вземете вана за крака, можете да изчистите кожата на краката с пемза, четка или скраб. След това изсушете краката си и овлажнете с овлажняващ или подхранващ крем.

Баните за крака могат да се използват не само за отстраняване на проблеми, но и за превантивни цели. При изборът на един или друг компонент, трябва да се вземат предвид особеностите на организма и да не се използват съставки, които предизвикват алергични реакции.

Рецепти за лечебни бани за крака

1. За омекотяване на грубата кожа

За да приготвите баня за омекотяване, трябва да имате под ръка 3-4 супени лъжици бяла глина, която отлично омекотява кожата на краката. Поставете глината в съд с гореща вода и разбърквайте. Задръжте краката във вода за 15-20 минути, след това изплакнете с топла вода.

2. Болки в глезените, петата и пръстите

За да направите такава вана се нуждаете от 5 супени лъжици смес от сухи билки – мента, лайка и листа от бреза. Изсипете съставките в 2-3 литра вряла вода и оставете да се варят за около 10-15 мин. След като стане готова отварата и след като изстине достатъчно, направете баня на краката.

3. При катархиални заболявания (инфекциозни заболявания, грип, настинки)

Горчицата засилва затоплящия ефект на горещата вана за крака и подобрява кръвообращението на стъпалото и циркулацията на кръвта. За да приготвите вана, разтворете 2 супени лъжици суха горчица в 3 литра гореща вода. Оптималната температура е 38-40 градуса. Процедурата трябва да се проведе за 20-25 минути. Накрая изтрийте краката със суха кърпа и обуйте вълнени чорапи. Когато температурата на тялото е висока, тази баня е противопоказна!

4. При изпотяване и неприятна миризма на краката

При прекомерно изпотяване и неприятна миризма на краката, използвайте следния състав: 200 мл инфузия от дъбова кора, 60 г морска сол, 5 капки етерично масло от чаено дърво, 3 литра топла вода. Тази вана ще помогне много и при отекли крака.

5. При умора на краката

При уморени крака най-добре помагат контрастните бани. Дръжте краката 5 минути в топла вода, и след това 10 секунди в студена вода. Такава процедура ще облекчи умората и ще подобри кръвообращението.

6. При подуване на краката

Ползвайте различна концентрация на вода и ябълков оцет – може по-силен разтвор, а може и по-слаб. Краката трябва да останат в оцетния разтвор най-малко 20 минути.

Препоръчваме 3-4 процедури с различни по състав вани. Ако резултатът от действието на компонентите напълно ви удовлетворява, можете да направите и пълен курс (10-15 процедури).

Практикуването на бани за крака у дома е отлична алтернатива на спа-салоните. Цената на тези процедури е малка, а ефектът ще ви изненада приятно!

Източник: www.prevention.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *