Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо майка ми се чувства по-зле след поставянето на кардиостимулатор?

След един обширен инфаркт на майка ми беше имплантиран кардиостимулатор. Сега пулсът й има честота 61 удара в минута. До имплан­тирането на този стимулатор мама можеше сама да ходи до магазина, разхождаше се със съседката по цял час. Сега тя не можа да прави нито едното, нито другото. Повърви ли малко, се задушава, кра­ката й отказват да се движат. Дори веднъж й от­криха оток на белите дробове. Преди да и сложат стимулатора, пулсът й беше 74 удара в минута. Кажете ми може ли по някакъв начин да се увеличи и сега пулса й? А заедно с това и самочувствието й, защото откакто си е сложила машинката, тя няма такова.

Ирина Статкова, Петрич

Едва ли с увеличаването на пулса с помощта на кардиостимулатора ще се увеличи и самочувствието на майка ви. Видимо у нея се е развил т. нар. синдром на каридостимулатора. Необходимо е да я убедите в ефективността на стимулирането на сърцето, да проверите работоспособността на апарата и да коригиране медикаментозното лечение. Тази за­дача може и трябва да се реши от един тандем от кардиологхйрург и кардиолог-терапевт. Обърнете се към екипа, който е поставил стимулатора на майка ви.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *