Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Процесът, който задейства растежа на раковите клетки, може да бъде спрян!

Днес, повече от всякога, има нужда от терапии, които спират растежа на раковите клетки. Онкологичните заболявания придобиват епидемиологични размери и сериозно застрашават живота на Земята

 

 растежа на раковите клетки
Процесът, който задейства растежа на раковите клетки, може да бъде спрян!

Американски учени успяха да намерят нов начин за лечение на рак. О, колко често чуваме такива новини! Но този метод на ракова терапия е толкова прост и ясен, че бихме могли да повярваме в него.

Днес ще ви разкажем за лабораторните изследвания на учени от Университета Дюк, които успяха да победят рака с помощта на обикновения спирт. Засега изследванията са само на лабораторно ниво, но има надежда…

Американските изследователи от Университета Дюк успяха да се преборят с рак на сквамозните клетки в лабораторни условия чрез прилагане на инжекция с гел на базата на етанол, директно в тумора. Резултатите, публикувани в докладите на учените, крият огромен потенциал. Защото смисъла на идеята е да се създаде публично достъпна терапия на базата на етанол – общо и сравнително евтин материал.

Защо учениците са избрали спирта за своите експерименти? Очевидно, защото отговорите на най-трудните въпроси често са на една ръка разстояние. Оказва се, че алкохолът има директно действие върху засегнатата тъкан, в състояние е да унищожи протеините и да дехидратира раковите клетки, предизвиквайки тяхната смърт.

Дозата на веществото, 4 пъти по-голяма от обема на тумора, спомогна за постигането на положителен резултат при 4 от 12 лабораторни хамстери. Въпреки това, учените са изправени пред проблем: ако туморът няма ясни граници, етанолът просто се разпространява, удряйки съседни здрави клетки.

За да решат този проблем, учените смесили етилов спирт с етилцелулоза. Когато този препарат навлезе във водната среда на тумора, става стабилен гел. Това предпазва здравата тъкан от вредните ефекти на инжекцията. На този етап тази комбинация се оказа най-ефективна – при 6 от 7 гризачи всички тумори били унищожени за една седмица.

Всичко това е чудесно, разбира се, но дали този метод е приложим за лечението на хора, които са болни от рак?

В крайна сметка бяха проведени проучвания върху хамстери, страдащи от рядък тумор, характерен за животните. Опити с хора не са правени, все още.

Далеч не всичко, което работи на клетъчно ниво или на лабораторни животни, е полезно за човека. Въпреки това резултатите са много окуражаващи. Лечението на рак с етилов спирт може да започне постепенно при хората, като експериментите ще се правят върху доброволци.

Разновидностите на злокачествените тумори са безбройни, и във всеки случай всеки от тях има нужда от индивидуален подход. Това скорошно откритие е само една от милионите стъпки, които учените трябва да направят в борбата срещу смъртоносните болести. Възможно е това да е стъпка в правилната посока.

Не забравяйте да споделите тази вдъхновяваща новина с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: www.aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *