Доктор Милослав Речицел: Спестете си възпалителните заболявания, като избягвате ето тези храни!

Възпалителните заболявания са реакция на организма. Това е процес, който съществува само и единствено заради работата на увредени клетки

възпалителните заболявания

Възпалителните заболявания са началото на някои по-неприятни болести, като онкологичните например. Те са само началото на процеси, свързани с влошаване на здравословното състояние.

Най-лесния начин да предотвратим възпаленията в организма е чрез храна. Или по-точно казано – чрез определен начин на хранене. Това е диета, която трябва да стане постоянна, нещо което да спазваме цял живот.

Днес ще ви дадем кратък списък на храни, които трябва да се изключат от менюто, ако искаме да не се развиват възпалителни заболявания в нашето тяло. Те са предложение от специалист-биохимик, който има добър опит в своята специалност.

Доктор Милослав Речицел, младши или Мила Речицел, е биохимик, специалист по хранене и рак, писател, редактор, историк, библиограф и генеалог. Той е бил един от основателите и президент в продължение на много години на Чехословашкото общество на изкуствата и науките.

Интернет изобилства от подобни статии – яжте това, не яжте онова… И в един момент човек се чуди на кого да вярва. Световната Здравна Организация (СЗО) трябва да е единствен източник на подобни инструкции, поради липсата на спонсор. Това е независима институция, която прави своите изявления на база многогодишни проучвания.

Може би повечето от вас знаят, че СЗО сложи червените меса, преработените меса, саламите, шунките и всякакви други подобни храни в графата „опасен канцероген“. Има ли други храни, които трябва да се отбягват?

1. Фъстъци

Колко често сте виждали фъстъчени ядки, наядени от насекоми? Точно така – никога! Целият въпрос е, че без използването на различни стабилизиращи продукти, фъстъците няма да издържат дълго време. Ето защо насекомите не ядат фъстъци. И вие не трябва да ги ядете!

2. Консервирани риби

Консервираните риби съдържат канцерогенно вещество – бензпирен.

3. Млечни продукти с дълъг срок на годност

Забелязали ли сте, че млякото може да се съхранява в хладилника или на открито в продължение на седмици? По-добре е да се откаже от използването на такъв продукт. Експерти твърдят, че млякото със срок на годност повече от две седмици е гарантирано, че съдържа антибиотици.

4. Диня

Трудно е да се повярва, че все още има наивни купувачи, които смятат, че диня, купена в средата на януари, може да се отглежда без химикали.

5. Пилешко месо

За съжаление по рафтовете на нашите магазини може да срещнете само месо от бройлери, което е много трудно да расте без хормони на растежа. Ето защо, безсърдечните производители зареждат пилетата с големи порции женски хормони. Особено опасно е пилешкото месо за малките момчета и мъжете.

6. Прясно мляко и сирене

Можем да си представим трапезата без прясно мляко, и това няма да е толкова невъзможно. Сирене трябва да се яде в много ограничени количества, ако е купено от магазина.

Доктор Милослав Речицел прибавя към този списък и захарта, както и бутилираната вода за пиене.

Според него водата трябва да се изварява, и едва тогава да се пие, а захарта изобщо не трябва да присъства в менюто – под никаква форма.

Ако ви е грижа за здравето на вашето семейство и приятелите, не забравяйте да споделите с тях тази информативна статия!

Източник: health4ever.org

Оценете статията
Оценка 4.3 от 4 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.