Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези неща причиняват астма, постоянно главоболие и рак (има ги в почти всеки дом)

Защитете дома си от токсични вещества

Прекарваме около 14 часа от денонощието у дома, а понякога и повече. В това време сме изложени на различни източници на замърсяване, без да го съзнаваме: мебели, мокети, пушек, миризми от почистващи препарати…

Токсичните вещества, които се отделят в интериора, са много, както и рисковете за нашето здраве.

постоянно главоболие
Защитете дома си от токсични вещества

Мокетът и линолеумът съдържат формалдехид

Между най-големите замърсители у дома са формалдехидът и бензенът, които се съдържат в мокетите, линолеумите, дървените лакирани мебели, пластмасовите предмети, лакове и в много от почистващите продукти за домакинството. Те се отделят дни, седмици, месеци, години и по този начин увреждат здравето ни.

Опасност: Формалдехидът атакува дихателната система, създава усещане за дискомфорт, води до запушване на носа, сълзене на очите и дразнене в гърлото. Предизвиква ринити, бронхити и астма. Бензенът е канцерогенен, когато сме под негово влияние дълго време.

Съвет: Недостатъчното проветряване пречи да се премахне вътрешното замърсяване. Отваряйте прозорците по-продължително при ремонт и при покупка на нови мебели и вещи за дома. Почиствайте вградените вентилатори и климатика.

Боите и изолационните материали съдържат олово и азбест

Обновете канализацията и пребоядисайте жилището, защото оловото е било основна съставка при направата на канализацията, както и съставка в боите през 50-те години. Азбестът се е употребявал масово за изолация до 90-те години. В съвременното строителство тези вещества са абсолютно забранени.

Опасност: Присъствието им в дома ви не е толкова рисково, ако си стоят в стената. Но при ремонт може да бъдат вдишани прах и частици от тях.

Съвет: При ремонт слагайте маска, проветрявайте и почиствайте веднага. Подменете старата инсталация и канализация.

Парфюмните свещи и печката на дърва отделят въглероден окис

Вредният газ изпълва множество жилища, защото се отделя от пепелта, цигарения дим, парфюмните свещи, без да забравяме камините и печките с дърва. Въглеродният окис се отделя и от апаратурите за отопление на газ, етанол и бензин.

Опасност: Този токсичен газ предизвиква постоянно главоболие и чувство на отпадналост – реално ни трови, без да го съзнаваме.

Съвет: Избягвайте дезодоранти, спрейове, свещи, благовонни пръчици и всевъзможни ароматизатори на химическа основа. Ползвайте натурални и биомасла.

Мазетата и пръстеният под отделят радон

Радонът е естествен радиоактивен газ, който се излъчва от пръстта. Той идва от лошо изолиран под и слабо проветрявано помещение. Особено засилен е в районите, където почвата е вулканична и на гранитна основа.

Опасност: Вдишването на радон може да доведе до проблеми с белите дробове, макар и в по-лека степен.

Съвет: Ако се опасявате, че нивото на радон в дома е повече от допустимите 1000 бекерела на кубичен метър, подобрете вентилацията на дома и изолирайте пода.

Източници:framar.bg,nspotal.ru,pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *