БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Марион Нестле: Рецепти за домашна алкална вода убиват рака и даряват дълголетие

Алкалната вода се пие само по време на строги хранителни режими, по време и след боледуване, но не и постоянно, казва Марион Нестле

Марион Нестле
Марион Нестле

Ефективността и добрата работа на тялото зависи от киселинно-алкалния баланс. Лоша диета с високо съдържание на кисели продукти води до окисляване на тялото и пречи на нормалното функциониране на вътрешните органи. За да поддържате оптималното ниво на рН , се препоръчва от време на време да добавяте към вашата диета алкална вода, и ето защо!

Марион Нестле е професор по хранене и обществено здраве в университета в Ню Йорк. Освен това тя е професор и по социология в Нюйоркския университет и гостуващ професор по хранителни науки в университета Корнел.

Марион Нестле списваше колоната “Хранителни въпроси” за Сан Франциско Хроникъл от 2003 до 2010. Тя има собствен блого foodpolitics.com. Участва със свое мнение във филмите Super Size Me (2004), Food, Inc. (2008), Food Fight: The Inside Story of the Food (2008), Killer at Large (2008), In Organic We Trust (2012 г.) и други.

Днес ви предлагаме рецепти, препоръчани и изпулвани от професор Марион Нестле, с които лесно може да си направите алкална вода у дома.

ПРЕДИМСТВА НА АЛКАЛНАТА ВОДА

Освен факта, че тази вода помага да се нормализира киселинно-алкалното равновесие на организма, тя има редица важни ползи за здравето на човека.

1. Използването на алкална вода е отлична профилактика на заболявания на храносмилателната система.

2. Тя помага за предотвратяване на много хронични заболявания, включително рак.

3. Алкалната вода предотвратява натрупването на свободни радикали в тялото, като по този начин отстраняван токсините.

3. Профилактичното използване на алкална вода нормализира рН на кръвта и процесите на движението на кръвта.

4. Алкалната вода хидратира всяка клетка в организма и предотвратява преждевременното стареене.

Алкалната вода се получава чрез специален процес на филтрация. Онези от вас, които нямат време да си я направят сами и искат да пият качествена алкална вода, могат да закупят уреда за сребърна вода. ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК!

1. Рецепта за алкална вода с хималайска сол и лимон.

В литър и половина вода се добавя сока на един лимон и хималайска сол на вкус. Много добре ще ви се отрази тази вода, ако успеете да изпиете поне 2 чаши сутрин, преди закуска.

2. Класическа рецепта за алкална вода

В литър и половина вода се добавя чаена лъжичка сода и един лимон, нарязан на парчета.

3. Най-лесният метод за получаване на алкална вода – чрез преваряване

Този метод за получаване на алкална вода е много елементарен. Водата трябва да се вари в продължение на 5 минути. По този начин се увеличи рН-то на водата от 7.2 на 8.4. Преварената вода е най-добре да се съхранява в съд с капачка на хладно място.

Особеното на алкалната вода е факта, че тя не се пие в големи количества. Две чаши на ден са напълно достатъчни.

Консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да употребявате алкална вода, ако спазвате нарочна диета с включени в нея алкални храни.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *