ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болка по време на секс: тялото изпраща сигнал за скрито заболяване

Болка по време на секс – това е деликатен въпрос, който по-голяма част от жените се страхуват да признаят

болка по време на секс
Когато има болка по време на секс, жената се страхува да каже това на партньора си, и още по-трудно – да го сподели с лекар, който би могъл да ѝ помогне. Има обяснение за този свят, но няма извинение за това да се толерира болката. Затова, дори и при най-леката и търпима болка по време на секс, потърсете лекар. Направете консултация, защото това може да е скрито заболяване. Специалистите имат решение дори и за най-интимните въпроси.

Може би причина за болката по време на секс е психосоматично заболяване. Но първото нещо, което трябва да изключите, са редица медицински фактори.

Болка по време на секс – на какво може да се дължи?

1-Гъбични инфекции

Наличието на гъбична инфекция често е придружено от силен сърбеж, болка и парене (не само по време на полов акт). Ето защо партньорите, преди да се отдадат на любовни удоволствия, е по-добре да преминават съвместен курс на лечение.

2-Миома на матката

Ако по време на полов акт имате чувството, че за пениса възникват пречки, трябва да се подозира, че са налице такива заболявания, като миома на матката. Придружаващите симптоми на заболяването са: болезнена менструация и липса на цикъл.

3-Ендометриоза

При това заболяване болка може да се почувства не само по време на секс, но дори и по време на менструация и движение на червата.

4-Вулвовагинални

По време на полов акт се чувства пареща болка, дори и ако се ползва лубрикант.

5-Кисти на яйчниците

Ако по време на акта жената чувства остра болка и от двете страни, е необходимо да се подозира заболяване, като кисти на яйчниците. В този случай ултразвукът ще помогне да се постави диагнозата. Също така, не се страхувайте ако кистите трябва да бъдат оперирани. Често става така, че малко преди интервенцията, те изчезват без усложнения.

6-Сухи вагинални стени

Този проблем може да възникне поради причини, като например хормонални смущения, генитални инфекции, както и разнообразие от психологически фактори. По време на полов акт пенисът с голяма трудност влиза във влагалището, което води до болезнени и неприятни усещания.

7-Невралгия на нервите на таза

По време на полов акт жената изпитва болка, която се разпространява по стените на таза и се увеличава с течение на времето. Гинеколозите често предписват за тази болест затоплящи мазила и физиотерапия.

8-Венозно задръстване в таза

След сношение жената изпитва болка и тежест в областта на корема. Причината за това заболяване често е нередовният полов живот.

Болката по време на полов акт е един от най-дълбоките интимни проблеми за много жени. Споделете статията с приятелите в социалните мрежи, за да бъдете в помощ на онези, които имат нужда.

Източник: www.webmd.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *