ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чудодейният Марков камък в Странджа помага при болки в краката и проблеми с очите

Марков камък край село Долно ябълково е причина много хора отново да крачат по света без болка. Скалният феномен е древно съоръжение за култ и молитви

Марков камък

Някои наричат Марков камък Тракийско светилище „Големият камък“.

Марков камък – този скален феномен е едно от новите лековити места в България, което не е чак толкова известно. При камъка отиват хора, които имат проблеми с краката.

Марков камък се нарича така, заради отпечатъка на крак, който е видим и до днес. Този отпечатък е от крака на самия Крали Марко.

Стъпката се пълни с вода. Именно тази лековита вода избавя болните от техните болежки. Странджалии казват, че водата от стъпката имала толкова силни лечебни сили, че помагала дори на бездетни жени да се сдобият с рожба.

Ако при камъка идат болни, които не могат да ходя, или имат проблеми с краката, ставите и мускулите, те също трябва да измият болното място с вода от стъпката на Крали Марко. За още по-голяма сила, болните дори взимали част от камъка, стривали го ситно, и го изпивали. След това отиват в близкия параклис „Св. св. Константин и Елена“, където отправяли молитви за здраве, благоденствие и благополучие.

При камъка ходят още и хора, които имат проблеми с очите. Водата, която се събира в Марковата стпка им помагала да виждат без очила, или да се избавят от досаден ечимик.

Този необикновен камък се намира близо до селото с красивото име Долно ябълково. Селото се намира само на седем километра от границата с Турция.

Имало е години, когато селото е кипяло от живот, и е било гъсто населено. Днес в Долно ябълково са останали само няколко старци.

От години край чудодейнния камък идват не само българи, но и много хора от чужбина. Казват, че никой не си е тръгнал разочарован от Марков камък – дали заради чистия въздух, или заради пречистената душа, с която хората си тръгват оттам…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *