ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечебен камък привлича вярващи в манастира „Свети Георги“

Манастирът „Свети Георги“, който се намира в село Горни Богров, област София, от десетилетия привлича вярващите с едно чудо, намиращо се до самия олтар


В олтара на манастира „Свети Георги“ има растящ камък. Казват, че този чуден камък върши чудеса. Докоснеш ли го –
ще те излекува, ще ти донесе любов, бебе, спокойствие и добър късмет. Така казват старите хора. Много са поверията, които разказват за силата на тази сакрална обител. Лечебният камък е сякаш докоснат от Божиите ръце. Хората, които са прекарали в близост до камъка достатъчно дълго време, казват че след това чувствали чисто спокойствие и сила, която само вярата можела да им даде.

Как се е появил чудният камък? Носи се легенда, че камъкът е тук още още от XIII-ти век. Донесен бил на това място чак от хълма Голгота. Скъп трофей бил на рицари-кръстоносци, които се връщали от Йерусалим. Навярно военни действия са били причина да минат рицарите по нашите земи. И така, камъкът от Голгота остава в храма, който по онова време вече бил построен.

По време на турското робство манастирът е унищожен. Летописци споменават, че вярващите все пак посещавали руините на светата обител, за да се помолят и да потърсят спокойствие и мир.

Интересното било, че колкото повече време минавало, толкова повече камъкът растял. Все едно бил изпълнен с божията сила и благодат!

За камъка започнало да се говори, след като бездетни жени докоснали камъка, молили Бога да им даде рожба, и не след дълго зачевали.

Чуден сън помогнал на вярваща не само да намери изцеление, но и да се открие в манастира лековита вода

Жената останала за една нощ в божията обител, за да пренощува и да се моли на Бог да изцели болестта ѝ. През тази нощ ѝ се явила Богородица, която ѝ казала къде в манастира има вода. И сънят излязъл верен!

Министерство на околната среда изследвалo водата, която бликнала след шест метра сондажи. По състав лековитата вода в манастира много приличала на водата от Мъртво море. Казват, че ако се пие от манастирската вода сърцето ще бъде спокойно, бъбреците ще работят добре, а стомахът няма да знае що е туй болка.

Да, всичко изглежда като приказка, но учените отдавна са доказали защо се случват интересни неща в манастирите. както и защо манастирската вода е по-различна от останалите. Преди време академик Александър Попов от БАН каза, че манастирите обикновено се строят около лековити извори.

„Водата, която извира, минава през пластове минерали и придобива лековити свойства. Аз съм далеч от мисълта да отричам чудесата. Напротив – те са факт и са инициирани от някаква сила, която е извън нашите представи“, обяснява акад. Попов.

Източник: btvnovinite.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *